Δείτε το Volkswagen ID.4 να κάνει drift [video]

Δείτε το Volkswagen ID.4 να κάνει drift [video]

Ο οδηγός αγώνων Tanner Foust διασκεδάζει στην πίστα με το ηλεκτρικό και πισωκίνητο VW ID.4.

Μπορεί το Volkswagen ID.4 να έχει αρκετά μεγάλα αποθέματα ροπής από τον ηλεκτροκινητήρα και η κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, όμως η αλήθεια είναι πως δεν είναι και το πρώτο όχημα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη drift. Την εικόνα αυτή θέλησε να αλλάξει η Volkswagen σε συνεργασία με τον αμερικανό οδηγό αγώνων Tanner Foust.

Το ηλεκτρικό SUV βρέθηκε στην πίστα Willow Springs και με πλήρως απενεργοποιημένο το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC) ο Tanner Foust το οδήγησε στο όριο πλαγιολισθαίνοντας με άνεση σε κάθε στροφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι τιμές του Volkswagen ID.4 στην Ελλάδα [video]

Παρά τον όγκο του και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η ανάρτηση του ID.4 φαίνεται να διαχειρίζεται καλά το βάρος του κατά τις αλλαγές κατευθύνσεων για τα δεδομένα της κατηγορίας. Σε αυτό βοηθά και η τοποθέτηση της μπαταρίας στο πάτωμα που προσφέρει χαμηλό κέντρο βάρους για SUV. Όπως αναφέρει ο οδηγός, η πίσω κίνηση του θυμίζει τις παλιές εποχές που ως παιδί βρισκόταν μέσα σε σκαραβαίο.

Να θυμίσουμε πως το Volkswagen ID.4 βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 PS και 310 Nm, που είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και κινεί τους πίσω τροχούς. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 8,5" και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 160 km/h, Τέλος, η μπαταρία 77 kWh χαρίζει αυτονομία 520 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση - αν και είμαστε σίγουροι πως με αυτό το στυλ οδήγησης η αυτονομία στην πίστα θα είναι πολύ χαμηλότερη!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube