Δείτε να κλέβουν ηλεκτρονικά ένα Tesla σε λίγα δευτερόλεπτα! [video]

Δείτε να κλέβουν ηλεκτρονικά ένα Tesla σε λίγα δευτερόλεπτα! [video]

Υποκλέπτοντας το σήμα από τον πομπό του ηλεκτρονικού κλειδιού, ανοίγουν το αυτοκίνητο σε 14” και φεύγουν σαν κύριοι πριν περάσει μισό λεπτό!

Πλάνα από κάμερα ασφαλείας δείχνουν πόσο εύκολα μπορεί να κλαπεί ένα αυτοκίνητο με “keyless entry/start”, δηλαδή αν έχει το ηλεκτρονικό «κλειδί» που λειτουργεί αυτόματα και ξεκλειδώνει ακόμα κι αν το έχεις στην τσέπη σου.

Το σύστημα του αυτοκινήτου ανιχνεύει την παρουσία του «κλειδιού» όταν αυτό είναι κοντά του, και ξεκλειδώνει αυτόματα τις πόρτες. Ο οδηγός δεν έχει παρά να μπει και να πατήσει το μπουτόν START της μίζας για να βάλει μπροστά και να φύγει. Πολύ βολικό, αλλά και πολύ ευάλωτο σε κλοπές με τη λεγόμενη «επίθεση με ρελέ».

Οι κλέφτες δεν έχουν παρά να πλησιάσουν τον ιδιοκτήτη –π.χ. στο σουπερμάρκετ– ή το παράθυρο του σπιτιού του κοντά στο οποίο αφήνει το κλειδί. Δεν αποκωδικοποιούν το σήμα, πράγμα δύσκολο, αλλά απλά το αντιγράφουν με μια φτηνή ηλεκτρονική συσκευή, η οποία το στέλνει ασύρματα σε μιαν αντίστοιχη που έχει ο δεύτερος κλέφτης, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο πιστεύει πως το κλειδί είναι κοντά, και ξεκλειδώνει αυτόματα. Ο κλέφτης μπαίνει μέσα, πατάει στο START, βάζει μπρος και φεύγει σαν κύριος.

Στο video βλέπουμε τον ένα κλέφτη, με τη συσκευή ανίχνευσης μέσα στην τσάντα του, να υποκλέπτει το σήμα του κλειδιού, που βρίσκεται μέσα στο σπίτι, και να το στέλνει στον συνεργό του. Η όλη διαδικασία μέχρι να ανοίξει το αυτοκίνητο δεν διαρκεί περισσότερο από 14” και οι κλέφτες φεύγουν με το Tesla σε λιγότερο από μισό λεπτό. Οι ιδιοκτήτες μέσα στο σπίτι το παίρνουν χαμπάρι αμέσως, όπως ακούγεται, αλλά είναι πολύ αργά…

Μια πρόσφατη έρευνα της γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC αποκάλυψε ότι 230 από τα 237 διαφορετικά αυτοκίνητα που δοκίμασε μπορούσαν να ξεγελαστούν και να πιστέψουν ότι το κλειδί είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η ηλεκτρονικά συσκευή που χρησιμοποίησαν οι Γερμανοί ερευνητές κόστιζε €200 και είχε εμβέλεια 100 m. Κινέζοι χάκερς όμως έφτιαξαν μιαν αντίστοιχη συσκευή με κόστος €9 (€18 το ζευγάρι, βλ. φωτ.), που αναλύει το σήμα στα βασικά I και 0, και το στέλνει σε χαμηλότερη συχνότητα τρεις φορές πιο μακριά.

key hack devices

Πώς να προστατευτούμε; Να έχουμε το ηλεκτρονικό κλειδί μακριά από παράθυρα και πόρτες, ει δυνατόν φυλαγμένο σε μεταλλικό κουτί ή τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Κι όταν το κουβαλάμε στην τσέπη, να το έχουμε μέσα σε μια ειδική «θήκη Faraday» που μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο.

[Πηγές: Newsflare, wired.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube