Bugatti: Φήμες για υβριδικό Crossover και ηλεκτρική λιμουζίνα Royale

Bugatti: Φήμες για υβριδικό Crossover και ηλεκτρική λιμουζίνα Royale

Μπορεί να λένε όχι σε SUV αλλά αν μιλάμε για δίθυρο crossover τότε αλλάζουν τα πράγματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Car, η Bugatti εξελίσσει ένα crossover μοντέλο με υβριδικό σύστημα κίνησης αλλά και και μια ηλεκτρική λιμουζίνα που θα αναβιώσει το όνομα Royale.

Πριν από λίγο καιρό, ο CEO της Bugatti, Stephan Winkelmann είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις φήμες για SUV λέγοντας: "Δεν  θα υπάρξει SUV από την Bugatti. Ένα SUV δεν θα ήταν αντάξιο του σήματος και της ιστορίας της φίρμας".

Παρά τις επίσημες δηλώσεις του Winkelmann, το περιοδικό Car επιμένει πως η εταιρεία έχει ξεκινήσει την εξέλιξη ενός crossover το οποίο δεν θα μοιάζει με παραδοσιακό SUV αλλά θα έχει ένα πιο χαμηλό σπορ αμάξωμα, ικανή απόσταση από το έδαφος και θέση οδήγησης υψηλότερη από τα συμβατικά μοντέλα. Λέγεται μάλιστα πως η σχεδιαστική ομάδα της Bugatti με υπεύθυνο τον Etienne Salomé έχει ήδη υποβάλει σχεδιαστικές προτάσεις για το εν λόγω όχημα, προς έγκριση από το VW Group.

Το υπερπολυτελές και υπερ-γρήγορο CUV της Bugatti δεν θα βασίζεται στην πλατφόρμα του ομίλου που χρησιμοποιούν τα Audi Q8, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga και Lamborghini Urus όμως ίσως φορά τον V8 κινητήρα της Urus σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα που θα ανεβάζει κατά πολύ την ισχύ με αντίστοιχο όφελος και στις επιδόσεις.

Bugatti La Voiture Noire

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Bugatti La Voiture Noire [video]

Όσο για την επερχόμενη πλήρως ηλεκτροκίνητη Royale, και αυτή αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2023 και θα χρησιμοποιεί μια μακρύτερη έκδοση πλατφόρμας J1 στην οποία βασίζεται η νέα Porsche Taycan ενώ θα χαρακτηρίζεται από εξελιγμένη τεχνολογία μπαταριών. Οι φήμες κάνουν λόγο για ηλεκτρική ισχύ κοντά στους 870 PS, τετρακίνηση και τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε μέσα στους επόμενους μήνες καθώς η Bugatti έχει ανακοινώσει επίσημα πως η μοναδική  "La Voiture Noire" και η επετειακή Bugatti Chiron Sport “110 ans Bugatti” που παρουσιάστηκαν στη Γενεύη δεν θα είναι οι μοναδικές πρεμιέρες για το 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube