BMW M: 44 χρόνια, 32 μοντέλα, μία… αγωνιστική γραμμή [video]

BMW M: 44 χρόνια, 32 μοντέλα, μία… αγωνιστική γραμμή [video]

Μια ιστορική αναδρομή στον θρύλο της BMW M, από την E9 3.0 CSL μέχρι την πρόσφατη M2.

Για 44 χρόνια η BMW M εργάζεται ακούραστα δημιουργώντας αυτοκίνητα που χαρακτηρίζονται από τον τέλειο συνδυασμό μηχανολογικής ακρίβειας και αγωνιστικής τεχνολογίας. Και τα 32 μοντέλα BMW M είναι μηχανές παραγωγής οδηγικής απόλαυσης. Και η BMW ο πιο πετυχημένος κατασκευαστής στους αγώνες Τουρισμού.

Από το 1972, όταν πρωτοσυστήθηκε το Motorsport Division, έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπημένα στους petrolheads αυτοκίνητα. Από την αξέχαστη BMW M1 ως την πληρέστατη γκάμα των M3 και M5, την M2 και τα εξαρτήματα αισθητικής και μηχανολογικής βελτίωσης M Performance. Το μέλλον μας επιφυλάσσει συνεργασία του M Division με την BMW i, για την ανάπτυξη ειδικών εκδόσεων των υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων. Στα σχέδια του εργοστασίου είναι το λανσάρισμα περισσότερων Μ εκδόσεων για τα SUV BMW ενώ γνωρίζουμε ήδη ότι η επόμενη Μ5 θα είναι 4κίνητη, για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε τη νέα BMW M3 [video]

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε το BMW i8 στην πίστα των Σερρών [video]


Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την BMW M235i στην πίστα Spa Francorchamps [video]

Η BMW δημοσιεύει το video που σας παρουσιάζουμε στην βρετανική της ιστοσελίδα. Και καλεί τους πελάτες της να δοκιμάσουν τα μοντέλα Μ και όχι μόνο αυτά, σε δύο διαφορετικά προγράμματα. Το ένα είναι σχεδιασμένο για να γνωρίσει κανείς όλα τα αυτοκίνητα στο κατάλληλο περιβάλλον: Kουπέ, σεντάν, SUV, αυτοκίνητα Μ, ακόμη και τα ηλεκτρικά i. Η οδήγηση γίνεται στην πίστα, στο δρόμο αλλά και στο χώμα. Ανάλογα με τον χαρακτήρα κάθε οχήματος. Το δεύτερο πρόγραμμα είναι περισσότερο οδηγοκεντρικό. Λέγεται “Εμπειρία BMW M” και στόχος είναι να οδηγήσει κανείς τα πιο σπορ μοντέλα όσο γίνεται πιο κοντά στο όριό τους, με ασφάλεια. Και ταυτόχρονα να βελτιώσουν οι συμμετέχοντες την δική τους οδηγική ικανότητα. Η εμπειρία περιλαμβάνει εκπαίδευση σε πίστα, συγκεκριμένες ασκήσεις καθώς και ολόκληρους γρήγορους γύρους, αλλά και ειδικό μάθημα στο βρεγμένο με μια γκάμα μοντέλων η οποία περιλαμβάνει τις M2, M3, M4, M5, M6, X5M και X6M.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube