Νέα BMW M5: Κατ’ επιλογή… πισωκίνητη

Νέα BMW M5: Κατ’ επιλογή… πισωκίνητη

Η νέα BMW M5 θα είναι 4κίνητη, μέχρι να πατήσεις το κουμπί RWD που θα την απεμπλέκει.

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η νέα BMW M5 θα είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες 4κίνητη. Μη βιαστείτε να απογοητευθείτε όμως.

Πριν ενάμιση χρόνο, σε συνέντευξή μας ο επικεφαλής του M Division μας είχε πει ότι η τετρακίνηση δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες του τμήματος, εκτός αν υπάρξει ανάγκη. Φαίνεται ότι η επιθυμία του εργοστασίου να προσφέρει περισσότερη δύναμη σε συνδυασμό με περισσότερη ασφάλεια την καθιστά πλέον μονόδρομο. Άλλωστε τον ίδιο δρόμο έχει ακολουθήσει και ο ανταγωνισμός, με την προσφάτως παρουσιασθείσα Mercedes-AMG E63.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την BMW M3 [video]

Όπως και το drift mode της Mercedes, η νέα Μ5 έχει ένα σύστημα τετρακίνησης το οποίο θα μπορεί να… απενεργοποιηθεί. Με το πάτημα ενός κουμπιού το εμπρός διαφορικό θα απεμπλέκεται και το αυτοκίνητο θα γίνεται ένα κλασικό πισωκίνητο. Έχουμε δει σε διάφορα κατασκοπευτικά video την Μ5 να ντριφτάρει στο Nurburgring, στην διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης. Ελπίζουμε η συμπεριφορά της στο δρόμο να είναι ανάλογη της παράδοσης που έχει δημιουργήσει το μοντέλο όλα αυτά τα χρόνια, σε ό,τι έχει να κάνει με την οδηγική απόλαυση.

Την πληροφορία αυτή δίνει το γερμανικό περιοδικο Bimmertoday και αναπαράγει το BMWBlog.  

Πηγή R&T

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube