Βγήκαν από το εργοστάσιο τα τελευταία BMW i3

Βγήκαν από το εργοστάσιο τα τελευταία BMW i3

Mετά από εννέα χρόνια πορείας και 250.000 κομμάτια, τα τελευταία δέκα BMW i3 βγήκαν από τη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου στη Λειψία.

Mετά από εννέα χρόνια πορείας και παραγωγή 250.000 αυτοκινήτων έφτασε η στιγμή για τον Βαυαρό κατασκευαστή να πει αντίο στο BMW i3. Για τον εορτασμό της περίστασης, η BMW δημιούργησε την ειδική έκδοση Home Run για τα τελευταίες δέκα i3 που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της στη Λειψία.

Τα αυτοκίνητα της έκδοσης Home Run είναι βαμμένα στις αποχρώσεις Frozen Dark Gray και Frozen Red II, ενώ εξοπλίζονται με τροχούς 20" και ηλιοροφή. Περνώντας στο εσωτερικό, συναντάμε ταπετσαρία Vernasca Dark Truffle, δερμάτινη επένδυση στο ταμπλό, θερμαινόμενα καθίσματα και ηχοσύστημα της Harmon Kardon.

Όλα τα i3 της ειδικής έκδοσης έχουν ήδη πωληθεί και οι αγοραστές τους είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα αυτοκίνητα τους να κατασκευάζονται στη γραμμή παραγωγής.

BMW i3

Μετά το τέλος παραγωγής του i3, το εργοστάσιο στη Λειψία θα υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές με σκοπό να κατασκευάζει τη νέα γενιά του Mini Countryman που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023.

Να θυμίσουμε πως το BMW i3 παρουσιάστηκε σε μορφή παραγωγής το 2013 με μπαταρία 22 kWh, ενώ ανανεώθηκε το 2016 με μπαταρία 33 kWh και το 2018 με μπαταρία 42,2kWh. Το φουτουριστικό μοντέλο του Βαυαρού κατασκευαστή ήταν και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που διατέθηκε στην ελληνική αγορά. 

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι το i3 θα γραφτεί στην ιστορία ως ένα αυτοκίνητο με σχεδίαση έξω από τα τετριμμένα και αρκετές καινοτομίες για την εποχή του, το οποίο έδειξε τον δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση για την BMW και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube