Το Audi RS e-tron GT είναι το νέο «daily car» του Ken Block [video]

Το Audi RS e-tron GT είναι το νέο «daily car» του Ken Block [video]

Χάρη στη συνεργασία του με την Audi, το νέο daily του Ken Block είναι ένα RS e-tron GT κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του.

Audi RS e-tron GT

To Audi RS e-tron GT είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο γρήγορα και ελκυστικά ηλεκτρικά της αγοράς. Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν ότι όταν κλήθηκε να διαλέξει το νέο του Audi για καθημερινή χρήση, ο Κen Block επέλεξε το συγκεκριμένο

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες το Ingolstadt ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον Ken Block για την προώθηση των ηλεκτρικών του μοντέλων. Ενώ τον Δεκέμβριο, η εταιρία παρουσίασε το S1 e-tron quattro Hoonitron, το αυτοκίνητο που θα οδηγήσει ο Ken Block στο Electrikhana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ken Block (@kblock43)

Όσον αφορά το καθημερινό του RS e-tron GT τώρα, όπως θα περίμενε κανείς, ο Αμερικανός οδηγός έχει βάλει τις δικές του πινελιές στο ηλεκτρικό της Audi. Oι τροχοί είναι ειδικά σχεδιασμένοι για το αυτοκίνητο από τη Rotiform και διαφέρουν εμπρός με πίσω, με τις ρετρό σχεδιαστικές επιρροές να είναι προφανείς. Επιπλέον, στην οροφή έχει τοποθετηθεί μπαγκαζιέρα για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Σε βίντεο που δημοσίευσε όπου παρουσιάζει το νέο του απόκτημα, ο Block εξηγεί ότι ο κύριος λόγος που αγάπησε τα ράλι ήταν η Audi, μιας και όταν ήταν μικρός σε ηλικία παρακολουθούσε τα Quattro να κυριαρχούν στις ειδικές.

Ken Block

Θυμίζουμε ότι το Audi RS e-tron GT κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 598 PS και 830 Nm ροπής. Επιπλέον η λειτουργία boost αυξάνει την ισχύ στα 646 PS για χρονικό διάστημα έως και 2,5".

Η επιτάχυνση από στάση για τα 100 km/h χρειάζεται μόλις 3,3", ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Τέλος, η μπαταρία ιόντων λιθίου 800V χωρητικότητας 85 kWh που βρίσκεται στο πάτωμα του, προσφέρει αυτονομία 487 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube