Audi: Συνεργάζεται με τον Ken Block για την προώθηση των ηλεκτρικών της [video]

Audi: Συνεργάζεται με τον Ken Block για την προώθηση των ηλεκτρικών της [video]

Ο διασημότερος «κάφτης» του κόσμου, ο Ken Block, είναι ο νέος συνεργάτης της Audi για την προώθηση των ηλεκτρικών της και εμείς ετοιμαζόμαστε για το επόμενο και πιο διαφορετικό Gymkhana μέχρι σήμερα...

Mετά τις Subaru και Ford, ο διάσημος επαγγελματίας οδηγός Ken Block, γίνεται συνεργάτης της Audi, με κοινό σκοπό την εξέλιξη της ηλεκτρικής κινητικότητας μέσα βεβαίως από τα μοντέλα της εταιρείας. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Audi, με τον ίδιο να σημειώνει πως «Η Audi είναι η μάρκα που πυροδότησε το πάθος μου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που ξεκινά αυτό το νέο κεφάλαιο. Μαζί, θα αναπτύξουμε καινοτόμα έργα και θα ξεπεράσουμε τα όρια της ηλεκτρικής κινητικότητας».

Στην πρώτη του επίσκεψη στην Audi, ο Αμερικανός είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το αγωνιστικό παρελθόν αλλά και το σύγχρονο μέλλον της εταιρείας, οδηγώντας κάποια από τα πιο γνωστά αυτοκίνητά της, μεταξύ των οποίων το Audi Sport Quattro S1, το RS e-tron GT καθώς και το φουτουριστικό Audi e-tron VGT (Vision Gran Turismo).

Audi S1

Και μπορεί το όνομά του να είναι από τα πιο γνωστά στους petrolheads του κόσμου μέσα από τα Gymkhana βίντεο και την αγωνιστική του ενασχόληση γενικότερα, αυτό όμως δε στάθηκε εμπόδιο για τον 53χρονο πλέον Block να κάνει και νέα πράγματα στην καριέρα του.

Η αλλαγή κατεύθυνσης για τον ίδιο άλλωστε ξεκίνησε από την ενασχόλησή του με τα ηλεκτρικά σημειώνοντας αξιόλογους χρόνους σε διάφορους αγώνες, κερδίζοντας στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος rallycross «Projekt E» στη Σουηδία, αλλά και σημειώνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην τελευταία ειδική του Rally Dakar 2020 που συμμετείχε με ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο.

Ken Block

Μετά από την 11χρονη συνεργασία του με τη Ford λοιπόν αλλά και με τη Subaru (παλιότερα), o Βlock αναμένεται να εξελίξει με τις γνώσεις του τα μελλοντικά ηλεκτρικά σπορ μοντέλα της Audi, ενώ δεν αποκλείεται να τον δούμε να «καίει» λάστιχα με ένα από αυτά…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube