Audi S1 e-tron quattro Hoonitron: Το νέο ηλεκτρικό όπλο του Ken Block [video]

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron: Το νέο ηλεκτρικό όπλο του Ken Block [video]

Το Audi S1 e-tron quattro Hoonitron είναι το αυτοκίνητο που θα οδηγήσει ο Ken Block στο Electrikhana.

Από την στιγμή που ο Ken Block ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Audi ήταν σίγουρο πως ο γερμανός κατασκευαστής θα χάριζε στον οδηγό ένα νέο αγωνιστικό όχημα για τη δημοφιλή σειρά video Gymkhana. Κανείς όμως δεν περίμενε η μάρκα να κατασκευάσει από το μηδέν ένα πρωτότυπο αγωνιστικό μόνο για εκείνον.

Ονομάζεται Audi S1 e-tron quattro Hoonitron, αποτελεί μοναδική δημιουργία για τον Αμερικανό οδηγό και είναι το αυτοκίνητο που θα πρωταγωνιστήσει στο νέο Gymkhana πρότζεκτ, το οποίο λόγω της ηλεκτρικής φύσης του μοντέλου θα ονομάζεται Electrikhana. 

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, είναι εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το θρυλικό Sport Quattro S1 που ανέβηκε στην κορυφή του Pikes Peak. Δυστυχώς, κάτω από το καπό του δεν βρίσκεται ο 5κύλινδρος τούρμπο με τον χαρακτηριστικό ήχο. Το Hoonitron ακολούθησε την τάση των ημερών και είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Προς το παρών ο κατασκευαστής από το Ingolstadt δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το πρότζεκτ υλοποιήθηκε μέσα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι όλοι οι σχεδιαστές της εταιρίας ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για το νέο concept.

Ως αποτέλεσμα, η Audi είχε να διαλέξει μέσα από πολλά διαφορετικά σχέδια τα οποία ήταν όλα εμπνευσμένα από το ιστορικό S1.Το σχέδιο που επικράτησε ενσαρκώθηκε άμεσα σε ένα μοντέλο πλήρης κλίμακας. 

Audi S1 e-tron quattro Hoonitron

Από ότι φαίνεται, ο Block έχει ήδη οδηγήσει το Hoonitron. O ίδιος,  σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Audi Progress, δήλωσε ότι είναι πολύ ενθουσιασμένος μετά από τις πρώτες δοκιμές του με το αυτοκίνητο.

Το πρωτότυπο είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό και αναμένουμε με αγωνία να το δούμε να αφήνει πίσω του τεράστια σύννεφα καπνού στα χέρια του Ken Block.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube