Aston Martin: Περισσότερες πληροφορίες για τον twin-turbo υβριδικό V6 3,0 λίτρων της Valhalla

Aston Martin: Περισσότερες πληροφορίες για τον twin-turbo υβριδικό V6 3,0 λίτρων της Valhalla

Αυτός είναι ο πρώτος κινητήρας της Aston Martin που εξελίσσεται in-house από το 1968.

Η Aston Martin ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον ολοκαίνουριο υβριδικό V6 3,0 λίτρων που θα κάνει ντεμπούτο στη Valhalla. Αυτός είναι ο πρώτος κινητήρας που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από την Aston Martin από το 1968 (!) καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα, η βρετανική φίρμα χρησιμοποιούσε μοτέρ από άλλους κατασκευαστές (Ford, Mercedes-AMG, Cosworth κτλ).

Ο κινητήρας έχει κωδική ονομασία TM01 προς τιμήν του Tadek Marek, μηχανικού της Aston Martin τις δεκαετίες του '50 και του '60. Θα έχει χωρητικότητα 3,0 λίτρων, ξηρό κάρτερ και ένα ή δύο turbo (ανάλογα με την έκδοση) τα οποία θα είναι ενσωματωμένα μέσα στο V που σχηματίζουν οι κύλινδροι. Το βάρος του μοτέρ δεν θα ξεπερνά τα 200 kg.

aston martin

Ο τρίλιτρος V6 θα καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 7 και θα συνδυάζεται με μια γκάμα από υβριδικά συστήματα (απλό υβριδικό και plug-in hybrid). Η ισχύς και η ροπή του θα προσαρμόζονται στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου - καθώς εκτός από τη Valhalla (2022) αναμένεται να φορεθεί και από την επόμενη γενιά της Vanquish (2023). Πάντως η Aston Martin αναφέρει πως στην κορυφαία του έκδοση θα είναι ο ισχυρότερος κινητήρας στη γκάμα της, κάτι που σημαίνει πως θα αποδίδει πάνω από τους 725 PS του V12 στην DBS Superleggera.

Να θυμίσουμε πως η κεντρομήχανη Valhalla πρωτοπαρουσιάστηκε στην Έκθεση Γενεύης το 2019 και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022. Το μοντέλο θα τοποθετηθεί ανάμεσα στις Vanquish και Valkyrie, ως ένα κεντρομήχανο Grand Tourer με επιδόσεις που παραπέμπουν σε σούπερκαρ.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube