Aston Martin DBS Superleggera Concorde εμπνευσμένη από το υπερηχητικό αεροσκάφος [video]

Aston Martin DBS Superleggera Concorde εμπνευσμένη από το υπερηχητικό αεροσκάφος [video]

Ειδική έκδοση της DBS σε περιορισμένη παραγωγή 10 μονάδων.

Η Aston Martin παρουσίασε μια νέα ειδική έκδοση της DBS Superleggera με το όνομα "Concorde" η οποία γιορτάζει τα 50 χρόνια από την παρουσίαση του πολυτελούς υπερηχητικού επιβατικού αεροσκάφους και συνεχίζει τη σειρά μοντέλων Aston Martin Wing Series.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η Aston Martin DBS Superleggera του James Bond [video]

Το μοντέλο παρουσιάστηκε σήμερα, 26 Νοεμβρίου, ακριβώς 16 χρόνια  μετά από την τελευταία πτήση του Concorde. Το project δημιουργήθηκε μετά από παραγγελία της αντιπροσωπείας Aston Martin Bristol, σε συνεργασία με την British Airways που γιορτάζει την επέτειο 100 ετών από τη δημιουργία της και ήταν μια από τις δύο αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούσαν Concorde.

Εξωτερικά, η έκδοση Concorde ξεχωρίζει από τα γραφικά στα χρώματα της British Airways (κόκκινο, μπλε και λευκό) που συνδυάζονται με λευκό αμάξωμα και μαύρη οροφή από ανθρακονήματα. Προστέθηκαν επίσης εμβλήματα Speedmarque από χρώμιο στα φτερά, κωδικοί αναγνώρισης αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας σε απόχρωση jet black και συλλεκτικές πλάκες που φέρουν τις υπογραφές του Andy Palmer (CEO της Aston Martin Lagonda) και Alex Cruz (Πρόεδρο της British Airways).

Aston Martin DBS Superleggera Concorde
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Aston Martin DBS Superleggera TAG Heuer Edition 

Στο εσωτερικό βρίσκουμε το λογότυπο του Concorde στα καθίσματα, ένα Mach Meter ραμμένο στο σκιάδιο του οδηγού, μεταλλικά πατήματα των μαρσπιέ και επένδυση της οροφής από Alcantara που απεικονίζει την έκρηξη που γίνεται καθώς σπάει το φράγμα του ήχου. Τα paddles αλλαγής σχέσεων είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο που προήλθε από εξαρτήματα του Concorde, τα πατάκια έχουν σχέδιο Terence Conran και οι υποδοχές για τις ζώνες ασφαλείας είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός twin-turbo V12 5,2 λίτρων μ ε απόδοση 725 PS και 900 Nm ροπής, που χαρίζει στην DBS Superleggera επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,4" και τελική ταχύτητα 340 km/h.

Η Aston Martin Superleggera Concorde θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 10 μονάδων, κάθε μια από τις οποίες θα προσωποποιηθεί από το τμήμα Q by Aston Martin και θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμες από την αντιπροσωπεία της εταιρείας στο Bristol. Μέρος των εσόδων από την πώληση κάθε αυτοκινήτου θα γίνει δωρεά στην μη κερδοσκοπική οργάνωση Air League Trust που μαθαίνει σε φτωχά παιδιά να οδηγούν αεροσκάφη και τα υποστηρίζει στο να γίνουν μηχανικοί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Aston Martin DBS Superleggera Volante

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube