O Misha σκίζει στο Ring E30 M3 με μοτέρ από S2000 [video]

O Misha σκίζει στο Ring E30 M3 με μοτέρ από S2000 [video]

Τι συμβαίνει ότας παντρεύεις ένα κλασικό μοντέλο όπως η E30 M3 με ένα ιαπωνικό διαμάντι, όπως το μοτέρ του S2000; Κάτι που λατρεύει ακόμα κι ο απαιτητικός Mr. Nürburgring, Misha Charoudin

Μετά τη δοκιμή μιας BMW E46 M3 με κινητήρα V10, ο YouTuber Misha Charoudin επιστρέφει οδηγώντας μια BMW E30 M3. Εξωτερικά τίποτα δεν προδίδει το μεγάλο μυστικό, ότι κάτω από το καπό φωλιάζει ο δίλιτρος κινητήρας του Honda S2000.

Με στροφάρισμα έως τις 9.000 rpm κι ειδική ισχύ όνειρο στα 120 PS ανά lt, ο ιαπωνικός 4κύλινδρος κέρδισε αμέσως το αυτοκινητιστικό κοινό όταν παρουσιάστηκε το 1999. Για ακόμα καλύτερη βάρους μάλιστα, το μοτέρ έχει τοποθετηθεί περίπου 30 cm πιο πίσω. 

Τι συμβαίνει ότας παντρεύεις ένα κλασικό μοντέλο όπως η E30 M3 με ένα ιαπωνικό διαμάντι, όπως το μοτέρ του S2000; Κάτι που λατρεύει ακόμα κι ο απαιτητικός Mr. Nürburgring, Misha Charoudin

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Tomasz Chmielewski, ο κινητήρας του S2000 δεν φέρει κάποια βελτίωση, άρα αποδίδει τα εργοστασιακά 240 PS.

E30 M3

Κάποια στιγμή ο Misha τον ρωτά αν έχει στα πλάνα του κάποια βελτίωση. Απαντά ότι υπάρχει κιτ υπερκυβισμού που υπόσχεται 300 ατμοσφαιρικά PS, αλλά δεν υπάρχει λόγος να διαταράξει κάτι σε αυτό το ισορροπημένο σύνολο. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Honda S2000 του κουτιού, έφθασε να πωλείται για $200.000!

Το αυτοκίνητο είναι τέλειο. Έτσι κι αλλιώς, με βάρος στα 900 kg, η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι κάτω από το 4.

E30 M3

Το εσωτερικό κοσμείται από μπάκετ καθίσματα και ζώνες τεσσάρων σημείων της Sparco, αν κι ο Misha αναφέρει ότι απαγορεύεται η χρήση τους στο Nürburgring χωρίς HANS, οπότε φοράει την απλή των τριών σημείων. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σε δημοπρασία μια μοναδική BMW E30 M3 Touring

Μισό ρολ κέιτζ προσφέρει επιπλέον ασφάλεια σε περίπτωση ανατροπής, με τον ιδιοκτήτη να σκέφτεται την τοποθέτηση πλήρους κλουβιού.

E30 M3

Ξεχωρίζουμε τον φετίχ λεβιέ ταχυτήτων από βουρτσισμένο αλουμίνιο, που έγινε διάσημος στο S2000 πρώτης γενιάς. Ναι, αυτή η E30 M3 φοράει το χειροκίνητο έξι σχέσεων με τις πολύ μικρές διαδρομές της Honda. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τι θα λέγατε για ένα Honda S2000 με 500 PS αλλά χωρίς τον VTEC κινητήρα; [video]

Αποθέωση του στροφόμετρο του S2000 που διαβάζει μέχρι τις 9.000 rpm, τοποθετημένο πίσω από το τιμόνι της OMP.

E30 M3

Ο Misha επαινεί τα ελαστικά Michelin Sport 4 που φοράει η BMW σε ζάντες τις BBS. Με τον άστατο καιρό του Nordschleife και το οδόστρωμα υγρό ανά σημεία, δεν θα ήθελε κάποιο σκληροπυρηνικό ημισλίκ.

Ο Ρώσος μάστερ του Ring απολαμβάνει το κλασικό μοντέλο, θεωρεί άψογη την κατανομή βάρους και βέβαια, προσπερνά σχεδόν ό,τι κινείται. Κάποια στιγμή πιάνει τελική ταχύτητα 251 km/h με την 6η στον κόφτη. 

Το μοναδικό που χρήζει βελτίωσης είναι τα φρένα. Ένα σετ καλύτερα τακάκια θα έδινε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν ο οδηγός πιέζει το μεσαίο πεντάλ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube