Σε δημοπρασία μια μοναδική BMW E30 M3 Touring

Σε δημοπρασία μια μοναδική BMW E30 M3 Touring

Η ίδια η BMW δεν έβγαλε ποτέ την πρώτη Μ3 σε έκδοση Touring. Έτσι ένας φαν της φίρμας που ήθελε ακριβώς αυτό έπρεπε να αυτοσχεδιάσει.

Πρόκειται για μια ακόμα αισθητική μετατροπή σε μια BMW E30, αλλά σε αυτή την περίπτωση η δουλειά είναι τόσο προσεγμένη και τόσο πιστή στις αρχές της BMW που θα μπορούσε να αποτελεί και επίσημο μοντέλο της φίρμας.

Ως βάση για αυτό το ενδιαφέρον project χρησιμοποιήθηκε μια BMW 318i Touring του 1991. Παρότι έχουν χρησιμοποιηθεί ως επί το πλείστον original ανταλλακτικά είναι σημαντικό το ότι δεν θυσιάστηκε κάποια λειτουργική M3 για αυτή τη μετατροπή. Για παράδειγμα τα φτερά είναι γνήσια BMW και προέρχονται από μια αγωνιστική M3 E30 που είχε την ατυχία να τρακάρει και να καταστρέψει ολοσχερώς το εμπρός μέρος της.

Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι custom και φτιάχτηκε στα πρότυπα αυτού της E30 M3 Evo III. Από τη νορμάλ E30 Touring έχουν παραμείνει μόνο τα πλαϊνά τζάμια, η οροφή και η πίσω πόρτα. Αντί για τον 4κύλινδρο κινητήρα με κωδικό S14 της πρώτης Μ3 επιλέχτηκε να τοποθετηθεί ο 6κύλινδρος S50B30 της επόμενης, Ε36 Μ3, με χωρητικότητα 3.000 cc και απόδοση 286 PS. Από το ίδιο αυτοκίνητο προέρχεται και το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Το εσωτερικό είναι πλήρως εξοπλισμένο και έχει αναβαθμιστεί με ένα καλό ηχοσύστημα και... ποτηροθήκες. Καθίσματα και πόρτες είναι ντυμένα με καφέ δέρμα, ενώ το τιμόνι που έχει επιλεγεί είναι ίσως το πιο αμφιλεγόμενο αξεσουάρ του αυτοκινήτου.

Η μοναδική BMW E30 M3 Touring έχει διανύσει συνολικά 105.000 μίλια (169.000 km). Πουλήθηκε πρόσφατα στο ebay, με τη νικήτρια προσφορά να φτάνει τελικά τα $35.100 (€25.500). Μπορείτε να δείτε αρκετές φωτογραφίες από τη διαδικασία κατασκευής της στο My Build Garage.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube