2JZ-swapped BMW E30 M3 ξεπερνάει τα 320 km/h στο μίλι! [video]

2JZ-swapped BMW E30 M3 ξεπερνάει τα 320 km/h στο μίλι! [video]

Δείτε τη θρυλική E30 M3, που μας κρατά χρόνια τώρα στις μύτες των ποδιών με κάθε τρόπο, να ξεπερνά τα 320 km/h στην επιτάχυνση του μιλίου από στάση!

Η BMW E30 M3 είναι φημισμένη για το χαμηλό βάρος, το απίθανο τιμόνι και το κοφτερό κράτημά της. Τι κι αν δεν είναι το απόλυτο όπλο σε μέγιστη ισχύ; Είναι σταρ στις στροφές, γι’ αυτό είναι και τόσο φανταστική.

Αυτή η Μ3 όμως είναι λίγο διαφορετική. Σε αντικατάσταση του κλασικού στοκ 4κύλινδρου μοτέρ S14 ήρθε ένα τούρμπο 2JZ, με σιδερένιο μπλοκ από Toyota Supra, εγνωσμένης αστείρευτης δύναμης όταν μπουστάρεται. Αυτό ειδικά το 2JZ στέλνει πάνω από 900 άλογα στους τροχούς, τέσσερις φορές επάνω από τους αντίστοιχους μιας στοκ M3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H ιστορία πίσω από την BMW M3 E30 [video]

To αυτοκίνητο μετετράπη από την νορβηγική Buldre Racing, το μοτέρ παντρεύτηκε με ένα αγωνιστικό fast-shifting σειριακό σασμάν, η καμπίνα ξεγυμνώθηκε και τοποθετήθηκε ένα τεράστιο υδραυλικό χειρόφρενο. Το να αποκαλέσεις αυτό το αυτοκίνητο «προετοιμασμένο για αγώνες» θα λες και λίγα.

Κι ενώ μια E30 M3 δεν κατασκευάστηκε για να κάνει drag run στο μίλι από στάση, αυτό ειδικά το κομμάτι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει τα 320 km/h στη γραμμή του μιλίου, χάρη στο μικρό βάρος του και την απύθμενη δύναμή του. Δείτε και μόνοι σας, καθώς ο ιδιοκτήτης του σκίζει αλλάζοντας ταχύτητες την απόσταση μέχρι τη γραμμή του μιλίου.

[Πηγή Buldre Racing]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube