Τι θα λέγατε για ένα Honda S2000 με 500 PS αλλά χωρίς τον VTEC κινητήρα; [video]

Τι θα λέγατε για ένα Honda S2000 με 500 PS αλλά χωρίς τον VTEC κινητήρα; [video]

Το εικονιζόμενο Honda S2000 έχει ισχύ 500 PS, τα οποία όμως δεν προέρχονται από τον γνωστό δίλιτρο VTEC κινητήρα, αλλά από ένα ηλεκτρικό μοτέρ της Tesla.

Honda S2000

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Honda S2000 έχει κερδίσει τον σεβασμό των απανταχού petrolheads, με πάνω από 100.000 κομμάτια να έχουν πωληθεί παγκοσμίως και να παρεμένει μέχρι τις μέρες μας περιζήτητο. Ένα από τα βασικά συστατικά που συντελούσαν στην μοναδική οδηγική εμπειρία του ιαπωνικού ρόουντστερ, ήταν ο δίλιτρος ατμοσφαιρικός VTEC κινητήρας που διψούσε να στροφάρει πολύ ψηλά.

Μιας και πάνω από 22 χρόνια έχουν περάσει από το ντεμπούτο του κάμπριο της Honda, ο Ryan που εργάζεται στην στην αμερικάνικη Rywire Motorsport Electronics, αποφάσισε να το εκσυγχρονίσει μετατρέποντας το σε ηλεκτρικό!

Honda S2000

Αρχικά, η μάσκα άλλαξε αποχαιρετώντας τις περιττές πλέον εισαγωγές αέρα. Οι ζάντες με την σειρά τους έχουν αντικατασταθεί με νέες χαμηλής αεροδυναμική αντίστασης, προσθέτοντας έτσι σχεδιαστικές πινελιές που συνάδουν με τον νέο του ηλεκτρικό χαρακτήρα. 

Ωστόσο, η ουσιαστικότερη μετατροπή του συγκεκριμένου S2000 δεν αφορά την εμφάνισή του. Ο ατμοσφαιρικός VTEC αποτελεί πλέον παρελθόν και τη θέση του έχει πάρει ένα σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μετάδοσης από Telsa, με απόδοση περίπου 500 PS, χαρίζοντας του εκρηκτικές επιδόσεις.

Για την ακρίβεια, κάτω από μπροστινό καπό δεν βρίσκονται και πολλά πλέον, καθώς ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Αντλεί ενέργεια από έναν συσσωρευτή χωρητικότητας 38 kWh που του χαρίζει αυτονομία της τάξης των 190 km. Όχι πολλά, αλλά ικανοποιητικά για μια βόλτα που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube