Ντριφτάδικη Toyota GR86 με 1.000 PS ξεχειλίζει κάρμπον [video]

Ντριφτάδικη Toyota GR86 με 1.000 PS ξεχειλίζει κάρμπον [video]

Με τον φημισμένο 2JZ και λιγότερο βάρος, αυτή η GR86 δεν θα ισιώνει πουθενά!

Από την Ιαπωνία και την Kazama Auto μάς έρχεται ένα μοναδικό αυτοκίνητο drift, που βασίζεται στην Toyota GR86. Όχι μόνο ο εργοστασιακός κινητήρας έχει αντικατασταθεί από τον θρυλικό 2JZ της Supra, αλλά και το αμάξωμα είναι όλο από ανθρακονήματα.

Πρόκειται για κάτι που συναντάμε συνήθως σε παράλογα ακριβά υπεραυτοκίνητα όπως τις Pagani κι όχι σε καθημερινά μοντέλα όπως η Toyota GR86.

Πώς θα ήταν η τέλεια Toyota GR86; Όλο κάρμπον; Με 1.000 PS από το μοτέρ της Supra; Και στημένη για αγώνες drift; E λοιπόν υπάρχει!

Επ' ευκαιρίας, το ιαπωνικό μοντέλο φάρδυνε κι αγρίεψε. Φοράει aftermarket ζάντες, μια τεράστια αεροτομή κι ένα νέο πίσω παρμπρίζ με αεραγωγούς που στέλνουν δροσερό αέρα σε ένα πίσω τοποθετημένο ψυγείο.

Toyota GR86

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το κάρμπον αμάξωμα κοστίζει €12.500. Η τιμή κρίνεται μάλλον λογική και σημαντικά φθηνότερη από το body-kit της Liberty Walk που μετατρέπει το Mazda Autozam AZ-1 σε Ferrari F40.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μίνι Ferrari F40 είναι Mazda Autozam AZ-1 από κάτω

Ξεσηκώνει τα βλέμματα και ρίχνει το βάρος της κατασκευής στα 1.200 kg. Δεν μπορούμε να μη θαυμάσουμε το μεγαλείο του άβαφου ανθρακονήματος. Σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο όμως, καταλαβαίνουμε όλοι ότι κάθε έξοδος θα τσακίζει την τσέπη του οδηγού. Εκτός από τον εγωισμό του.

Toyota GR86

Το αυτοκίνητο είναι πλήρως προετοιμασμένο για αγώνες με αγωνιστικό ντεπόζιτο και roll cage. Το εσωτερικό του έχει απαλλαγεί από οτιδήποτε περιττό, ενώ οι αγωνιζόμενοι κάθονται σε μπάκετ καθίσματα της Bride.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Toyota GR86 ντριφτάρει... οικογενειακά! [video]

Ο 2JZ έχει υπερκυβιστεί στα 3,6 lt και φοράει μονό τούρμπο GCG GT40. Αναφέρεται ότι αποδίδει περί τα 1.000 PS, ιπποδύναμη που δεν είναι πρωτάκουστη σε βελτιωμένες Toyota Supra

Toyota GR86

Το αυτοκίνητο δεν είναι ακόμα στην τελική του μορφή. Η πίσω πτέρυγα χρειάζεται να μικρύνει, καθώς αυτή τη στιγμή έχει πλάτος 200 cm. Σύμφωνα με τους ιαπωνικούς κανονισμούς, καμία αεροτομή δεν πρέπει να είναι φαρδύτερη από το αμάξωμα του αγωνιστικού.

Όπως είναι φυσικό, φοράει custom εξάτμιση και πανάκριβη ρυθμιζόμενη ανάρτηση. Παρατηρήστε το εμφανώς αυξημένο αρνητικό κάμπερ στους μπροστινούς τροχούς.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube