Η Toyota GR86 ντριφτάρει... οικογενειακά! [video]

Η Toyota GR86 ντριφτάρει... οικογενειακά! [video]

H ιαπωνική εταιρεία δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο η Toyota GR86 ντριφτάρει πλάι σε συγγενείς και προγόνους της. Την GT86 και την AE86.

Toyota GR86

Η Toyota γνωρίζει πολύ καλά ότι το ντριφτάρισμα κυλάει στο αίμα των «86». Έτσι, δημοσίευσε ένα διαφημιστικό βίντεο στο οποίο η νέα Toyota GR86 κάνει πιρουέτες στην πίστα πλάι στους προγόνους της, το GT86 και το AE86

To Toyota GR86 είναι ένα από τα πιο σπορ σημερινά Toyota: 4κύλινδρος μπόξερ 2,4 lt που στέλνει 234 άλογα και 250 Nm αποκλειστικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός «παλιού», καλού χειροκίνητου σασμάν. 

Και πώς συνδέονται τα τρία αυτοκίνητα; Η Toyota GT86 είναι το μοντέλο ακριβώς πάνω από την Toyota GR86 στο οικογενειακό δέντρο της ιαπωνικής εταιρείας. Με δύο σχεδόν πανομοιότυπα ονόματα, δεν μπορεί να μην υποψιαστείς. Κι εδώ, η ίδια αρχή, αλλά με λίγο μικρότερο μοτέρ. Ο 4κύλινδρος μπόξερ έχει χωρητικότητα μόνο δύο λίτρα για 200 ίππους και 205 Nm.

Για να βρεις τη γιαγιά της σημερινής Toyota GR86 πρέπει να γυρίσεις πολύ πίσω, στα 80’s και στην Toyota AE86 για την ακρίβεια. Αλλά κι εδώ η συνάφεια και η σχέση είναι εμφανής. Πρώτον επειδή μοιράζονται μέρος του ονόματός τους, αλλά και επειδή η βασική αρχή είναι πανομοιότυπη: 4κύλινδρος κινητήρας εμπρός που στέλνει τα 124 άλογά του πίσω μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.
 

Με κινητήρα εμπρός, μετάδοση πίσω και χειροκίνητο σασμάν, Toyota GR86, GT86 και AE86 διαθέτουν τα τέλεια συστατικά για ντριφτ.

Αυτό όμως που βάζει το κερασάκι στην τούρτα είναι τα εντυπωσιακά πλάνα που κατάφερε να καταγράψει το drone. 

Toyota GR86

Σε backstage σκηνές που δημοσίευσε ο κατασκευαστής βλέπουμε πως ο χειριστής του Toyota GR86, ύστερα από πολλές προσπάθειες, κατάφερε με μαεστρία να περάσει το drone μέσα από τα αυτοκίνητα καθώς αυτά ντριφτάρουν στην πίστα.

Εμείς βγάζουμε το καπέλο στην Toyota για την έμπνευση του βίντεο, αλλά και στον πιλότο του drone για τα εκπληκτικά πλάνα που μας χάρισε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube