Η Hennessey αποχαιρετά το Ram TRX με 1.000+ ίππους [video]

Η Hennessey αποχαιρετά το Ram TRX με 1.000+ ίππους [video]

Το πιο ακραίο διπλοκάμπινο της Αμερικής φεύγει με κρότο 1.012 ίππων.

Το Ram TRX δυστυχώς οδεύει προς την παύση της καριέρας του κι η Hennessey τού επιφυλάσσει έναν επικό αποχαιρετισμό. Κυκλοφορεί μια ειδική έκδοση του Mammoth 1000 που ονομάζεται «Last Stand» για να αποτίσει φόρο τιμής σε αυτό το απίστευτο pick-up.

Ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 6,2 lt έχει βελτιωθεί με νέο κομπρέσορα κι αποδίδει πλέον 1.012 ίππους και την τερατώδη ροπή των 1.314 Nm. Σημαντική αναβάθμιση από τα 702 PS και 882 Nm που αποδίδει το Ram TRX εργοστασιακά.

Πελώριο αμερικανικό pick-up που ρίχνει σε Ferrari στην επιτάχυνση; Ναι, αν μιλάμε για το συλλεκτικό Ram TRX Mammoth 1000 Last Stand της Hennessey

Ως αποτέλεσμα, ο βελτιωτής με έδρα το Τέξας ισχυρίζεται ότι το θηριώδες φορτηγό μπορεί τώρα να πιάσει τα 60 mph (97 km/h) από στάση σε μόλις 3,2.

Ram TRX

Είναι δηλαδή πιο γρήγορο από μια Ferrari Roma ή το ίδιο γρήγορο με το ισχυρότερο Audi R8 V10 Performance των 620 ίππων. Το 1/4 του μιλίου διαρκεί 11,4 με ταχύτητα εξόδου πάνω από τα 200 km/h, υπερβαίνοντας την ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα του εργοστασιακού Ram TRX στα 190 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επικό κατευόδιο στον V10 της Lamborghini Huracán

Αν σας ενδιαφέρει περισσότερο η εκτός δρόμου οδήγηση, η Hennessey προσφέρει ένα προαιρετικό Off-Road πακέτο. Σηκώνει περισσότερο το αμάξωμα από το έδαφος, φοράει ελαστικά εκτός δρόμου 37 ιντσών, φώτα LED, διαφορετικούς προφυλακτήρες, 10κτινες ζάντες 20 ιντσών της Hennessey κι ηλεκτρικά αναδιπλούμενα σκαλοπάτια. Προσφέρονται επίσης φρένα της Wilwood κι αναβαθμίσεις στο σύστημα μετάδοσης.

Ram TRX

Καθώς πρόκειται για συλλεκτική έκδοση, η Hennessey βάζει αυτοκόλλητα «Last Stand» στα πίσω φτερά για να διασφαλίσει ότι δεν θα την μπερδέψει κανείς με το «κανονικό» Mammoth 1000.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hennessey Maximus: Ένα Jeep Gladiator με 1.000 PS

Και τα 200 αυτοκίνητα θα είναι εξοπλισμένα με μια ειδική πλακέτα όπου θα αναγράφεται ο αύξων αριθμός κατασκευής, υπενθυμίζοντας στους πελάτες την αποκλειστικότητα του Mammoth 1000 Last Stand. Η Hennessey δεν έχει ανακοινώνει την ακριβή τιμολόγηση, αλλά συνεχίζει να καλύπτεται από εγγύηση τριών ετών/36.000 μιλίων (58.000 km).

Ram TRX

Το TRX μπορεί να επιστρέψει κάποια μέρα αλλά προς το παρόν, οι Αμερικανοί αγοραστές θα πρέπει να αρκεστούν στο Ram 1500 RHO. Τροφοδοτείται από έναν 6κύλινδρο σε σειρά Hurricane 540 ίππων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube