Hennessey Maximus: Ένα Jeep Gladiator με 1.000 PS

Hennessey Maximus: Ένα Jeep Gladiator με 1.000 PS

Με βελτιωμένο V8 6,2 λίτρων από το Dodge Challenger Hellcat.

Ο βελτιωτικός οίκος Hennessey Performance από το Τέξας παρουσίασε το ισχυρότερο Jeep Gladiator στον κόσμο με το όνομα Maximus 1000, το οποίο θα διατεθεί σε περιορισμένη παραγωγή 24 μονάδων έναντι  $200.000 (περίπου €180.000)

Στόχος του John Hennessey ήταν να φτιάξει το απόλυτο Jeep Gladiator και αν κρίνουμε από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Maximus το πέτυχε και με το παραπάνω.

Maximus

Κάτω από το καπό της μακριάς έκδοσης pickup του Jeep Wrangler βρίσκεται ο γνωστός supercharged V8 κινητήρας 6,2 λίτρων του Dodge Challenger Hellcat, ο οποίος χάρη στο βελτιωτικό πακέτο HPE1000 αποδίδει 1.000 PS και 1.265 Nm ροπής! Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που στέλνει όλη αυτή τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ρύθμιση του ECU, ψυγείο, σύστημα έκχυσης καυσίμου και εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι.

Εξωτερικά, το Maximus ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Gladiator χάρη στους νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, τα φώτα LED, τις ζάντες 20" της Hennessey που φορούν εκτός δρόμου ελαστικά BFG KD 20" και το κιτ ανύψωσης της ανάρτησης κατά 6" (152 mm). Στο εσωτερικό βρίσκουμε δερμάτινες επενδύσεις με τα εμβλήματα της Hennessey και το όνομα Maximus ραμμένο στα προσκέφαλα των καθισμάτων.

Η παραγωγή του Maximus θα ξεκινήσει τον Ιούλιο με ρυθμό δύο αυτοκινήτων ανά μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Νέο Jeep Gladiator [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube