Lamborghini: 4ήμερη εργασία, περισσότερες απολαβές

Lamborghini: 4ήμερη εργασία, περισσότερες απολαβές

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Sant'Agata θα εναλλάσσονται μεταξύ τεσσάρων και πέντε ημερών εργασίας, απολαμβάνοντας περισσότερες ημέρες άδειας κι αυξημένες απολαβές.

Lamborghini

Αν σας θέλγει η προοπτική να εργάζεστε σε εργοστάσιο αυτοκινήτων, η συναρμολόγηση των νέων μοντέλων της Lamborghini στη γραφική περιοχή Emilia-Romagna της Ιταλίας φαίνεται απείρως πιο ελκυστική από το να βιδώνετε με το χέρι ένα Lada στη Ρωσία. Και τώρα, μία από τις πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας στον κλάδο του αυτοκινήτου έγινε ακόμα πιο επιθυμητή με την ανακοίνωση ​​ότι οι εργαζόμενοι στη Sant'Agata μεταβαίνουν σε 4ήμερη εργασία.

Για την ακρίβεια, οι εργαζόμενοι της Lamborghini που έχουν πρόγραμμα με δύο βάρδιες θα εναλλάσσονται μεταξύ τεσσάρων και πέντε ημερών εργασίας εβδομαδιαίως, κάτι που θα τους προσδώσει 22 περισσότερες ημέρες άδειας κάθε χρόνο.

Η Lamborghini κάνει το αυτονόητο. Αφού η κερδοφορία της πάει από το καλό στο καλύτερο, ανταμείβει τους εργαζόμενούς της

Οι συνάδελφοί τους σε πρόγραμμα με τρεις βάρδιες θα απολαύσουν μια ακόμη καλύτερη συμφωνία, έχοντας 31 ημέρες παραπάνω για να κάνουν ό,τι θέλουν.

Lamborghini

Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι λιγότερες ημέρες εργασίας θα συνεπάγονται οικονομική απώλεια, η βελτιωμένη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής θα περιλαμβάνει αύξηση 50% στα μπόνους. Για να εορτάσουν και να επικυρώσουν τη νέα συμφωνία, όλοι θα λάβουν ένα επιπλέον δώρο €1.000 αυτόν τον Δεκέμβριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Shaquille ένωσε δύο Lamborghini Gallardo για να χωρέσει

Η νέα συμφωνία προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και των συνδικάτων FIOM και FIM-CISL, τα οποία χαρακτήρισαν τη συμφωνία ως «ιστορική». 

Lamborghini

Δήλωσαν ότι είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι σε ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία λαμβάνουν μείωση των ωρών εργασίας, ενώ παράλληλα κερδίζουν περισσότερα χρήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο ήχος της Lamborghini Revuelto ανασταίνει και νεκρούς [video]

«Εργαστείτε λιγότερο και δουλέψτε πιο αποδοτικά, αυτή είναι η συλλογιστική πάνω στην οποία βασίστηκε η διαπραγμάτευση», ανέφεραν η FIOM κι η FIM-CISL σε μια κοινή δήλωση.

Lamborghini

Η απαίτηση για μικρότερες εργασιακές εβδομάδες έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι που απολάμβαναν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, ήταν πιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας τους. 

Έτειναν να μένουν στην ίδια εργασία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι ήταν λιγότερο πιθανό να ενημερώσουν ότι θα απουσιάσουν για λόγους ασθένειας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube