Η νέα Bugatti Chiron θα έχει υβριδικό V16 αντί για W16 [video]

Η νέα Bugatti Chiron θα έχει υβριδικό V16 αντί για W16 [video]

Το επόμενο hypercar των Γάλλων θα είναι το πρώτο μοντέλο εδώ και δεκαετίες που θα χρησιμοποιεί V16 κινητήρα.

Bugatti Chiron

Ο αντικαταστάτης της Bugatti Chiron θα φοράει έναν V16 κινητήρα μαμούθ, επιβεβαίωσε η γαλλική εταιρεία. Ανακοινώνοντας ότι το νέο hypercar θα αποκαλυφθεί πλήρως τον Ιούνιο, η Bugatti αποκάλυψε ότι θα αντικαταστήσει τον W16 που χρησιμοποιείται από την Chiron και την προκάτοχό της Veyron με μια ολοκαίνουργια μονάδα.

Η επόμενη Bugatti Chiron θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής εδώ και δεκαετίες που θα χρησιμοποιεί ένα τέτοιο μοτέρ. Το τελευταίο ήταν η εξαιρετικά σπάνια Cizeta-Moroder V16T το 1991.

Ιδιαίτερος ο V6; Ρωμαλέος ο V8; Εξωτικός ο V12; Ναι, αλλά κανένας σαν τον V16, λέει η Bugatti 

Η Bugatti δεν ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον κινητήρα, όπως τη χωρητικότητά του ή αν έχει εξελιχθεί εσωτερικά.

Bugatti Chiron

Αποκάλυψε όμως ένα βίντεο που δίνει μια πρώτη γεύση του ήχου που θα παράγει το τεράστιο μηχανοστάσιο. Ο V16 θα αποτελέσει μέρος του πρώτου υβριδικού συστήματος κίνησης της Bugatti, το οποίο η εταιρεία περιγράφει ως «ασύγκριτο σε κάθε λεπτομέρεια. Μια καθαρή ενσάρκωση του DNA της Bugatti, που δημιουργήθηκε όχι μόνο για το παρόν ή ακόμα και το μέλλον - αλλά "Pour l'éternité", για την αιωνιότητα»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσα θα δίνατε για την Cizeta V16T του Σουλτάνου του Brunei;

Γνωρίζαμε ότι η Bugatti θα μείωνε τον κυβισμό του κινητήρα και θα τον εξηλέκτριζε, οπότε θεωρούσαμε ότι θα επέλεγε κάτι λιγότερο εξωτικό. Όμως, ο V16 διατηρεί υψηλά το κύρος της ιστορικής φίρμας. 

Bugatti Chiron

Η ίδια υπερηφανεύεται ότι το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης θα είναι «ξεχωριστό  σε σχέση με οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην αγορά», αλλά δεν είχε αποκαλύψει οποιεσδήποτε τεχνικές λεπτομέρειες. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Bugatti Centurion διαλύει τα SUV των Ferrari και Lamborghini

Χωρίς αμφιβολία, ο κολοσσιαίος κινητήρας, σε συνδυασμό με την πρόωση της ηλεκτρικής κίνησης, θα προσφέρει ακόμα πιο συγκλονιστικές επιδόσεις από τη σημερινή Chiron των 1.500 ίππων.

Bugatti Chiron

Η οποία μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 2,5 δευτερόλεπτα και να ξεπεράσει τα 400 km/h, ακόμη και στην πιο αργή από τις αναρίθμητες διαφορετικές εκδόσεις του μοντέλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Bugatti Chiron Pur Sport: Ντριφτάροντας με 1.500 PS [video]

Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν το υβριδικό σύστημα θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να λειτουργήσει αμιγώς ηλεκτρικά, ώστε να μπορεί να παρκάρει και να ξεπαρκάρει αθόρυβα. Ή αν θα μπαίνει στην πρίζα ώστε να προσφέρει κάποια ηλεκτρικά χιλιόμετρα. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube