Πόσα θα δίνατε για την Cizeta V16T του Σουλτάνου του Brunei;

Πόσα θα δίνατε για την Cizeta V16T του Σουλτάνου του Brunei;

Ένα εξαιρετικά σπάνιο ιταλικό υπεραυτοκίνητο από τη δεκαετία του '90 σε κατάσταση καινούργιου.

Μια ιδιαίτερα σπάνια Cizeta V16T που ανήκε στη συλογή του Σουλτάνου του Μπρουνέι διατίθεται προς πώληση έναντι $725.000 (€609.032) στην πιο εντυπωσιακή αγγελία της εβδομάδας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Cizeta V16T  είναι ένα ιταλικό υπεραυτοκίνητο που κατασκευάστηκε σε ελάχιστα αντίτυπα τις περιόδους 1991-1995 και 1999-2006. Ήταν έργο του Claudio Zampolli, σχεδιασμένη από τον Marcello Gandini (με βάση τα αρχικά του σχέδιά για την Lamborghini Diablo) ενώ την εταιρεία χρηματοδοτούσε και ο μουσικοσυνθέτης Giorgio Moroder. Το αυτοκίνητο βασιζόταν σε αλουμινένιο μονοκοκ σασί και είχε κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα V16 6,0 λίτρων με 64 βαλβίδες που απέδιδε 547 PS και 542 Nm.

Cizeta

Το συγκεκριμένο παράδειγμα με αριθμό σασί #101 ήταν ειδική παραγγελία του Σουλτάνου του Μπρουνέι και παρήχθει το 1993. Πριν αποθηκευτεί στο τεράστιο γκαράζ του έκανε μια εμφάνιση στην Έκθεση Γενεύης του 1993. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια η Cizeta δεν απέκτησε ποτέ πινακίδες, με αποτέλεσμα το οδόμετρο να γράφει μόλις 966 km.

Φυσικά το όχημα βρίσκεται σε κατάσταση βιτρίνας και είναι το μοναδικό που συνδυάζει μπλε εξωτερική απόχρωση με μπλε δέρμα στο εσωτερικό. Θεωρείται η πιο καλοδιατηρημένη Cizeta στον κόσμο οπότε η τιμή της είναι απολύτως δικαιολογημένη.

[Πηγή: Curated μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube