Η one-off Bugatti Chiron Profilée [video]

Η one-off Bugatti Chiron Profilée [video]

H Bugatti παρουσίασε τη μία και μοναδική Chiron Profilée των 1.500 PS, την πιο πολυτελή έκδοση της Pur Sport που θα δημοπρατηθεί το Φεβρουάριο για καλό σκοπό.

Όπως και στον προκάτοχό της έτσι και στη Chiron, η Bugatti έχει φροντίσει να λανσάρει πληθώρα εκδόσεων του hypercar της. Μια από αυτές θα ήταν και η Chiron Profilée την οποία ο κατασκευαστής σκόπευε να παράξει σε λίγα μόλις κομμάτια.

Ωστόσο, με το hypercar να έχει ήδη συμπληρώσει τον μέγιστο αριθμό παραγγελιών για την παραγωγή του, η Bugatti αποφάσισε να κατασκευάσει μια και μοναδική Chiron Profilée.

Η εξέλιξη της Chiron Profilée ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2020 όταν κάποιοι εκλεκτοί πελάτες ζήτησαν από τη μάρκα να κατασκευάσει μια λιγότερο σκληροπυρηνική έκδοση της Pur Sport

Bugatti Chiron Profilée

Στο πίσω μέρος της, η Profilée χρησιμοποιεί μια πιο διακριτική αεροτομή σε σχέση με εκείνη της Pur Sport. Μπροστά, διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα σε σχέση με τη συμβατική Chiron και ένα ανασχεδιασμένο splitter για περισσότερη κάθετη δύναμη στον εμπρός άξονα.

Η one-off Chiron Profilée είναι βαμμένη σε χρώμα Argent Atlantique με το κάτω μέρος του αμαξώματος σε απόχρωση Bleu Royal Carbon και πατάει σε ζάντες ειδικά σχεδιασμένες για την έκδοση.

Τα ελατήρια στον εμπρός άξονα είναι κατά 10% σκληρότερα από τη Pur Sport και οι πίσω τροχοί έχουν 50% μεγαλύτερη γωνία κάμπερ. Η Bugatti ισχυρίζεται ότι η Profilée προσφέρει το ίδιο επίπεδο άνεσης με τη συμβατική Chiron.

Bugatti Chiron Profilée

Περνώντας στο εσωτερικό, η καμπίνα είναι ντυμένη με 2.500 μέτρα από λωρίδες δέρματος και τα καθίσματα είναι καλυμμένα σε συνδυασμό χρωμάτων Gris Rafale και Deep Blue. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η επιγραφή Bugatti Chiron Profilée.

Πίσω από τον οδηγό βρίσκεται ο θηριώδης quad-turbo W16 απόδοσης 1.500 PS και 1.600 Nm ροπής. Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται μέσα σε μόλις 2,3", τα 200 km/h έρχονται σε 5,5" και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380 km/h.

H Bugatti Chiron Profilée θα δημοπρατηθεί το Φεβρουάριο του 2023 από τον οίκο RM Sotheby και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube