Renault και Dacia με περιοριστή ταχύτητας στα 180 km/h;

Renault και Dacia με περιοριστή ταχύτητας στα 180 km/h;

Ο Luca de Meo θέλει να θέσει όριο ταχύτητας στα μοντέλα του Groupe Renault για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Το Groupe Renault θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Volvo και να περιορίσει την τελική ταχύτητα όλων των μοντέλων στα 180 km/h με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων.

Ο Luca de Meo, CEO της Renault δήλωσε στους μετόχους κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Παρίσι πως η υπερβολική ταχύτητα είναι η τρίτη αιτία θανατηφόρων τροχαίων. Για αυτό το λόγο, πρότεινε όλα τα Renault και Dacia να μην αναπτύσσουν ταχύτητες άνω των 180 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κόφτης στα 180 km/h: H Volvo και η λογική της

Εκτός από τον περιοριστή ταχύτητας, η Renault θέλει να εξοπλίσει όλα τα μοντέλα της με το Safety Coach. Το νέο σύστημα θα προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου ανάλογα με τα όρια που ισχύουν σε κάθε περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες, τις στροφές και την προσοχή του οδηγού στο δρόμο.

Παράλληλα, ο Luca de Meo ανακοίνωσε πως το Groupe Renault έχει στόχο να αποκτήσει μηδενικό αποτύπωμα CO2 δέκα χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό - στην Ευρώπη το 2040 και σε ολόκληρο τον κόσμο το 2050. Μέχρι το 2030, το 90% των Renault θα είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά.

[Πηγή: Spiegel]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube