node/39020

Volvo: Περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 km/h για όλα τα νέα μοντέλα της

Δυνατότητα ακόμα αυστηρότερων περιορισμών από τον ιδιοκτήτη μέσω του Care Key.

Μετά από την αντίστοιχη περσινή ανακοίνωσή της, η Volvo περιορίζει την τελική ταχύτητα όλων των μοντέλων της στα 180 km/h με στόχο να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο όραμά της για μηδενισμό των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών μέσα σε καινούρια Volvo.

Εκτός από τον "κόφτη" στα 180 km/h, η Σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε και το Care Key, το οποίο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Volvo να θέτουν επιπλέον περιορισμούς στην ταχύτητα των αυτοκινήτων τους όταν αυτά οδηγούνται από νεότερα μέλη της οικογένειας ή από λιγότερο έμπειρους οδηγούς.

Η Malin Ekholm, υπεύθυνη του Volvo Cars Safety Centre, δήλωσε: «Πιστεύουμε πως κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων έχει ευθύνη στο να συμβάλλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Η τεχνολογία περιορισμού τελικής ταχύτητας και ο διάλογος τον οποίο έχει πυροδοτήσει, ταιριάζει με αυτό τον τρόπο σκέψης. Ο κόφτης και το Care Key βοηθούν τους ανθρώπους να αντιληφθούν πως η υπερβολική ταχύτητα είναι επικίνδυνη, ενώ παράλληλα προσφέρει επιπλέον γαλήνη και υποστηρίζει μια καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.»

Η Volvo αναγνωρίζει τις αντιδράσεις που έχει επιφέρει το εν λόγο μέτρο, όμως θεωρεί πως έχει την υποχρέωση να συνεχίσει την παράδοσή της ως πρωτοπόρος στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, προτιμά να λαμβάνει μέτρα που μπορούν να σώσουν ζωές, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως μπορεί να χάσει πιθανούς πελάτες.

Το πρόβλημα με τις υψηλές ταχύτητες είναι πως πάνω από συγκεκριμένες τιμές, τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας και οι υποδομές δεν είναι ικανές να αποκλείσουν το ενδεχόμενο σοβαρών τραυματισμών ή και θανάτων σε ένα τροχαίο ατύχημα/δυστύχημα. Για αυτό το λόγο οι περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου έχουν θεσπίσει όρια ταχύτητας σε όλους τους δρόμους, όμως μέρος των οδηγών συνεχίζει να τα αγνοεί. Έρευνες δείχνουν πως ο μέσος άνθρωπος δεν έχει σωστή αντίληψη για τους κινδύνους που εγκυμονεί η υπερβολική ταχύτητα. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι δέχονται κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, η οποία παραμένει μια από τις κυριότερες αιτίες για θανατηφόρα τροχαία.

Το επόμενο βήμα για την Volvo είναι να καταπολέμηση μέσω της τεχνολογίας δύο ακόμα σοβαρών αιτίων για τροχαία ατυχήματα - της οδήγησης υπό την επήρρεια αλκοόλ και ουσιών, και της απόσπασης προσοχής κατά την οδήγηση.

[Πηγή: Volvo]

node/39934

Volvo Advanced Air Cleaner για καθαρό αέρα στην καμπίνα

Παγκόσμια πρωτιά για τη Volvo: Αναπνεύστε καθαρό αέρα στο εσωτερικό των νέων Volvo με την τεχνολογία Advanced Air Cleaner.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 | Επικοινωνία

Volvo Advanced Air Cleaner για καθαρό αέρα στην καμπίνα

Πρώτη στον κόσμο, η Volvo Cars έχει παρουσιάσει μία premium τεχνολογία για την ποιότητα του αέρα στα αυτοκίνητά της, δίνοντας στους οδηγούς Volvo τη δυνατότητα να αναπνέουν καθαρό και υγιεινό αέρα μέσα στα αυτοκίνητά τους, αλλά και να καθαρίζουν τον αέρα της καμπίνας πριν από τη διαδρομή τους.

Η νέα προηγμένη τεχνολογία καθαρισμού αέρα της εταιρείας, Advanced Air Cleaner, περιλαμβάνει αισθητήρα που μετρά το επίπεδο σωματιδίων PM2.5 μέσα στην καμπίνα. Πρόκειται για χαρακτηριστικό που δεν διαθέτει σήμερα καμία άλλη εταιρεία αυτοκινήτων στην αγορά.

Η μέτρηση των μικροσκοπικών αιωρούμενων σωματιδίων PM2.5 είναι ένα ευρέως διαδεδομένο μέτρο για την ποιότητα του αέρα. Σε όλο τον κόσμο, πολλές αστικές περιοχές επιβαρύνονται από αυξημένες συγκεντρώσεις PM2.5 που υπερβαίνουν τα συνιστώμενα όρια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάτι που υπογραμμίζει την ανάγκη να μειωθεί η επίπτωσή τους

Διαθέσιμη από την περασμένη άνοιξη σε όλα τα μοντέλα Volvo των σειρών 90 και 60 που βασίζονται στην πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture), η λειτουργία Advanced Air Cleaner ελαχιστοποιεί τα μικροσκοπικά σωματίδια στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιώντας φίλτρο συνθετικών ινών και ιονισμό, συγκρατεί έως και 95% των σωματιδίων PM2.5 έξω από την καμπίνα.

Η τεχνολογία βελτιστοποιεί την ποιότητα του αέρα μέσα στο αυτοκίνητο, ελαχιστοποιώντας τις αρνητικές συνέπειες για την υγεία που συνδέονται με τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και τα αιωρούμενα σωματίδια. Ο υγιεινός φρέσκος αέρας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συντελεί επίσης σε ασφαλέστερη οδήγηση, καθώς βοηθά τον οδηγό να παραμένει συγκεντρωμένος.

Οι οδηγοί των μοντέλων Volvo τα οποία εξοπλίζονται με τη νέα τεχνολογία μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Volvo On Call για smartphone, ώστε να προγραμματίζουν εύκολα έναν έξτρα καθαρισμό της καμπίνας πριν ξεκινήσουν για τη διαδρομή τους. Αφού ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, η εφαρμογή πληροφορεί τους οδηγούς για το πραγματικό επίπεδο των σωματιδίων PM2.5 στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

«Με την προηγμένη τεχνολογία μας Advanced Air Cleaner, μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι ο αέρας που αναπνέετε στο εσωτερικό του Volvo σας είναι πιο καθαρός και πιο υγιεινός», δηλώνει o Anders Löfvendahl (Άντερς Λόβενταλ), επικεφαλής ειδικός στην ποιότητα αέρα της καμπίνας στη Volvo Cars. «Πιστεύουμε ότι ο καθαρός αέρας κάνει καλό, τόσο από άποψη υγείας όσο και από πλευράς ασφάλειας, και θα συνεχίσουμε εντατικά τις προσπάθειές μας στο συγκεκριμένο πεδίο».

Εκτός από την τεχνολογία Advanced Air Cleaner, η Volvo Cars εργάζεται και με άλλους τρόπους για τη δημιουργία ενός υγιεινού περιβάλλοντος μέσα στα αυτοκίνητά της. Εδώ και πολλά χρόνια, οι μηχανικοί της εστιάζουν στην εξάλειψη εκπομπών από οργανικές ουσίες στο εσωτερικό των αυτοκινήτων και στην ελαχιστοποίηση των αλλεργιογόνων υλικών στις καμπίνες των Volvo.

Η Volvo Cars θέτει αυστηρές προδιαγραφές στους προμηθευτές της με στόχο να εξαλειφθεί η παραγωγή και η εκπομπή οσμών από εξαρτήματα και υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης στενά με πανεπιστήμια και άλλα ινστιτούτα σε project που σχετίζονται με τη χρήση υλικών, καθώς και στην ανάπτυξη και εφαρμογή ακόμη πιο αυστηρών προτύπων για τις αλλεργίες στα εσωτερικά των αυτοκινήτων της.

[Πηγή: Volvo]

TAGS
node/39929

EuroNCAP: Πέντε αστέρια για το νέο Toyota Yaris [video]

Το νέο πρωτόκολλο δοκιμών πρόσκρουσης του οργανισμού EuroNCAP εγκαινιάστηκε από το Toyota Yaris.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 | Επικοινωνία

EuroNCAP: Πέντε αστέρια για το νέο Toyota Yaris [video]

Τη μέγιστη βαθμολογία απέσπασε το νέο Toyota Yaris στις δοκιμασίες του EuroNCAP εγκαινιάζοντας το νέο πρωτόκολλο δοκιμών. Οι υψηλές βαθμολογίες που απέσπασε το Yaris στις επιμέρους δοκιμασίες, το καθιστούν ένα από ασφαλέστερα μοντέλα στην κατηγορία του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσο κοστίζει το βασικό Toyota Yaris;

Πιο συγκεκριμένα, το Yaris αξιολογήθηκε με 86% στην προστασία ενηλίκων, 81% στην προστασία ανηλίκων και 78% στην προστασία πεζών. Εκτός από τη νέα πλατφόρμα GA-B που χρησιμοποιεί η τέταρτη γενιά Yaris, στη βαθμολογία 5 αστεριών συνέβαλλαν και οι 7 αερόσακοι που είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων και δύο αερόσακων ανάμεσα στον οδηγό και το συνοδηγό που ανοίγουν στις πλευρικές συγκρούσεις αποτρέποντας τραυματισμούς από τη μεταξύ τους επαφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Toyota Yaris Hybrid

Όσον αφορά το πακέτο συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης Toyota Safety Sense 2.5 (PCS, RSA, AHB, ACC, LTA) που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του ιαπωνικού σουπερμίνι, σε αυτό τον τομέα η βαθμολογία του Yaris ήταν 85%.

Δείτε ολόκληρη την αξιολόγηση του Toyota Yaris από τον οργανισμό EuroNCAP εδώ.

[Πηγή: EuroNCAP]