Porsche Taycan κατακρεουργείται για να της κλέψουν τα φώτα

Porsche Taycan κατακρεουργείται για να της κλέψουν τα φώτα

Το ηλεκτρικό μοντέλο δεν θα χρειαστεί μόνο ένα νέο ζευγάρι LED matrix προβολέων για να ξαναγίνει όπως ήταν προηγουμένως.

Porsche Taycan

Κάποτε έσπαγαν το τζάμι για να σου πάρουν το ηχοσύστημα. Τα τελευταία χρόνια έγινε της μόδας η κλοπή του καταλύτη. Αλλά τι να πάρεις από ένα ηλεκτρικό μοντέλο, που ούτε καταλύτη έχει, ενώ το ηχοσύστημα είναι ενσωματωμένο στο infotainment στην κεντρική κονσόλα; Μα τα LED matrix φώτα, μπορεί να σας διαβεβαιώσει μια «πετσοκομένη» Porsche Taycan Cross Turismo.

Οι κλέφτες ψάχνουν για εξαρτήματα που αφαιρούνται εύκολα και μπορούν να πουληθούν ακριβά. Όταν έκαστο φωτιστικό σώμα στην Porsche Taycan κοστολογείται καινούργιο πάνω από €3.000, ο πειρασμός είναι μεγάλος.

Παλιά το ηχοσύστημα, μετά ο καταλύτης, τώρα τα LED matrix φώτα; Και μάλιστα τραυματίζοντας το μισό αμάξωμα;

Ο άτυχος ιδιοκτήτης δεν θα κληθεί να πληρώσει μόνο τους προβολείς που λείπουν, αφού οι κλέφτες κατακρεούργησαν το μπροστινό μέρος του γερμανικού μοντέλου. Προκειμένου να αφαιρέσουν τους προβολείς χωρίς να τους τραυματίσουν, έκοψαν τα φτερά.

Porsche Taycan

Το περιστατικό συνέβη στο Ντίσελντορφ, μία από τις ασφαλέστερες πόλεις της Ευρώπης, με πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας κι αυστηρή αστυνόμευση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η τουρκική αστυνομία γεμίζει Ferrari, Bentley και Porsche [video]

Αλλά κακοποιά στοιχεία υπάρχουν παντού και σε όλες τις εποχές, με τη γερμανική πόλη να μην αποτελεί εξαίρεση. Η συλλογή φωτογραφιών με την ανοιγμένη στα δύο Porsche Taycan σε Mamba Green Metallic χρώμα, το αποδεικνύει με τον πιο βάναυσο τρόπο.

Porsche Taycan

Για τους κλέφτες, ανεξάρτητα από το πόσο έμπειροι είναι, η αφαίρεση των πάνελ του αμαξώματος για να φτάσουν στην καλωδίωση των προβολέων θα έπαιρνε πολύ περισσότερο χρόνο και θα είχε τραβήξει την ανεπιθύμητη προσοχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κλοπή, ποια αυτοκίνητα κινδυνεύουν περισσότερο και ποια λιγότερο

Αν κι εγείρονται ερωτήματα για το πώς δεν ακούστηκε το κόψιμο της λαμαρίνας μέσα στην ησυχία της νύχτας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κλοπή των πίσω φαναριών, οπότε εικάζουμε ότι είναι ακόμα στη θέση τους.

Porsche Taycan

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν η ζημιά θα καλυφθεί από την ασφαλιστική εταιρεία. Άραγε εμπίπτει στην περίπτωση της κλοπής ή του βανδαλισμού; Ευτυχώς για τον ιδιοκτήτη, οι τροχοί είναι ακόμα στη θέση τους. Οι ζάντες Cross Turismo Design των 21 ιντσών με μαύρο φινίρισμα κι ελαστικά κοστίζουν πάνω από €4.000.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube