Η Porsche Taycan έριξε 18" στο Model S Plaid στο Ring [video]

Η Porsche Taycan έριξε 18" στο Model S Plaid στο Ring [video]

Νέος ηλεκτρικός βασιλιάς στην Πράσινη Κόλαση, με την Porsche Taycan να ισοφαρίζει σχεδόν την επίδοση του Rimac Nevera.

Porsche Taycan

Μία Porsche Taycan προ-παραγωγής τρέλανε τα χρονόμετρα στο Nürburgring με μια επίδοση που οδηγεί σε εκπαραθύρωση το Tesla Model S Plaid από το βάθρο των ταχύτερων ηλεκτρικών στην Πράσινη Κόλαση.

Ενώ το αμερικανικό μοντέλο έχει επιτύχει 7' 25" 231 και κατείχε μέχρι τώρα τον τίτλο του πιο γρήγορου ηλεκτρικού, με εξαίρεση το πανάκριβο Rimac Nevera, τώρα η Porsche Taycan κατεβάζει το γυρολόγιο κατά 17" 681.

Η Porsche Taycan ρίχνει σχεδόν 18" στο Tesla και πρακτικά ισοφαρίζει τον χρόνο του Rimac Nevera

Με επίδοση στα 7' 07" 55, η γερμανική ηλεκτρική μπερλίνα πλησιάζει αδιανόητα κοντά στα 7' 05" 298 που είχε σημειώνει το Rimac Nevera τον Αύγουστο που μας πέρασε

Porsche Taycan

Το τελευταίο είναι πιο σημαντικό από το προσπέρασμα έναντι του Tesla, διότι το Nevera είναι το υπέρτατο ηλεκτρικό. Κοστίζει €2,5 εκατομμύρια, διαθέτει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ και 1.914 PS, αλλά και 2.360 Nm. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Rimac Nevera, εξαΰλωσε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid στο Nürburgring! [video]

Αξίζει μάλιστα να επισημάνουμε ότι το νέο ρεκόρ καθιστά βελτίωση 26" σε σχέση με την τρέχουσα Taycan Turbo S, αλλά δεν είναι σαφές πόσο κοντά βρίσκεται το μοντέλο προπαραγωγής στο τελικό προϊόν.

Porsche Taycan

Θυμίζουμε ότι δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα και δεν γνωρίζουμε τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά. Ξέρουμε μόνο ότι είχαν τοποθετηθεί μπάκετ καθίσματα και ρολκέιτζ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δείτε την Porsche Taycan Turbo να ντριφτάρει [video]

Σύμφωνα με την Porsche, το πλήρες βίντεο θα κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου. Αυτό πιθανότατα θα συμπέσει με περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο, καθώς και για το facelift που θα αφορά ολόκληρη την γκάμα της Taycan.

Porsche Taycan

Πιθανότατα θα ονομάζεται Porsche Taycan Turbo GT και φημολογείται ότι διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες πέριξ των 1.000 PS. Καυχιέται επίσης για την επαναληψιμότητα στην απόδοση. Η Porsche λέει ότι ο οδηγός εξέλιξης Lars Kern πραγματοποιήσε αρκετούς γύρους, όλους σχεδόν στο ίδιο γυρολόγιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Porsche Taycan 4S

Αυτό δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Μια τόσο μεγάλη πίστα όπως το Nürburgring, με μήκος σχεδόν 21 km και τόσο έντονες υψομετρικές διαφορές προκαλεί υπερθέρμανση της μπαταρίας κι αποτελεί ένα πραγματικό βασανιστήριο για κάθε ηλεκτρικό.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube