Η Ferrari τράκαρε ήδη στο νέο Grand Prix της Μαδρίτης

Η Ferrari τράκαρε ήδη στο νέο Grand Prix της Μαδρίτης

Μεθυσμένος οδηγός Ferrari 488 GTB είπε να δοκιμάσει το νέο GP στη Μαδρίτη, αλλά δεν πήγε καλά.

Ferrari

Το ισπανικό Grand Prix της Μαδρίτης θα ενσωματωθεί στο καλεντάρι της F1 από το 2026. Θα περιλαμβάνει τόσο οδήγηση σε πίστα, όσο και σε δημόσιους δρόμους. Θα εκτείνεται κατά μήκος 5,74 km, θα περιλαμβάνει 20 στροφές κι ο προκριματικός γύρος προβλέπεται να διαρκεί 1'32". Τώρα, εφόσον δεν υπήρξε τραυματισμός, μπορούμε να πούμε με μια δόση αστεϊσμού ότι η Ferrari ήδη έτρεξε τον αγώνα και μάλιστα τράκαρε!

Για την ακρίβεια, ένας οδηγός Ferrari 488 GTB είχε πιει κι αποφάσισε να το πατήσει λίγο παραπάνω στη διαδρομή του αγώνα. Το ατύχημα έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Μαδρίτη επιστρέφει στη Formula 1 από το 2026; Ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα πατήματά μας

Τεχνικώς μιλώντας, η La Castellana, η λεωφόρος που συνδέει το νότο με το βόρειο τμήμα της Μαδρίτης, δεν περιλαμβάνεται στη χάραξη του αγώνα.  

Ferrari

Το ατύχημα συνέβη σε κοντινή απόσταση από το στάδιο της Ρεάλ Μαδρίτης, το Σαντιάγο Μπερναμπέου. Το ιταλικό υπεραυτοκίνητο έχασε πρόσφυση στο πίσω μέρος, άρχισε να ψαρεύει δεξιά-αριστερά και σταμάτησε μόνο όταν χτύπησε σε δέντρο στην άκρη του δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιες BMW επέλεξαν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης;

Η σύγκρουση κατέστρεψε την κίτρινη Ferrari 488 GTB ολοσχερώς. Το μπροστινό μέρος είναι ένα χάος. Το καπό φαίνεται σαν να αιωρείται στον αέρα, κομμάτια έχουν σκορπιστεί παντού, ενώ όλοι οι αερόσακοι ενεργοποιήθηκαν.

Ferrari

Ο οδηγός απομακρύνθηκε αβλαβής κι αυτό είναι το ευχάριστο. Ωστόσο, το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν θετικό, άρα αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις. Εν τω μεταξύ, ο συνοδηγός υπέστη ελαφριά τραύματα και χρειάστηκε φροντίδα από το παραϊατρικό προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lamborghini κόπηκε στα δύο σε τρακάρισμα κι έγινε στάχτη

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει από τρεις έως έξι μήνες φυλάκισης, έξι έως δώδεκα μήνες κοινωνικής εργασίας κι απώλεια της άδειας οδήγησης για περίοδο από ένα έως τέσσερα χρόνια.

Ferrari

Επιπλέον, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ επιφέρει κυρώσεις που ξεπερνούν τα €1.000, αν και το χρηματικό πρόστιμο είναι το τελευταίο που θα πρέπει να απασχολεί τον μεθυσμένο οδηγό.

Η Ferrari 488 GTB που προσέκρουσε στο δέντρο στην καρδιά της Μαδρίτης χρησιμοποιεί ένα διπλά υπερτροφοδοτούμενο 4λιτρο V8 με 670 PS και 760 Nm. Ένα 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα. Επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,0", χρειάζεται άλλα 5,3" για να φτάσει τα 200 και διανύει το 1/4 του μιλίου σε μόλις 10,45", πριν τελικιάσει στα 330 km/h.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube