Η Formula 1 επιστρέφει στη Μαδρίτη

Η Formula 1 επιστρέφει στη Μαδρίτη

Αλλάζει πόλη το ισπανικό Grand Prix με τη Μαδρίτη να παίρνει τη θέση της Βαρκελώνης από το 2026, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Formula 1.

Formula 1 Madrid Grand Prix

Αυτό που ακουγόταν έντονα τις τελευταίες εβδομάδες πήρε πρόσφατα επίσημη μορφή, με την Μαδρίτη να είναι πλέον η οικοδέσποινα του ισπανικού Grand Prix της Formula 1.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η Formula 1, ο αγώνας στην πόλη της Μαδρίτης θα λάβει χώρα το 2026, την χρονιά που ολοκληρώνεται το συμβόλαιο με την πίστα της Καταλονίας. Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ που έρχονται από την χώρα της Ιβηρικής Xερσονήσου, οι υπεύθυνοι της διοργανώτριας αρχής βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με τους ανθρώπους της πίστας της Καταλονίας προκειμένου να σπάσουν νωρίτερα το συμβόλαιο και κατ΄επέκταση ο αγώνας να φιλοξενηθεί νωρίτερα από το 2026 στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Η Formula 1 επιστρέφει στη Μαδρίτη, καθώς η ισπανική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει τον αγώνα από το 2026, τουλάχιστον μέχρι το 2035

Formula 1 Madrid

Το νέο συμβόλαιο με την IFEMA MADRID, διοργανώτρια του Grand Prix, θέλει τον αγώνα να διεξάγεται στους δρόμους της πρωτεύουσας μέχρι και το 2035.

To street circuit της Μαδρίτης, εκτός των κομματιών που ήδη υπάρχουν θα φιλοξενήσει και κομμάτια που θα διαμορφωθούν αποκλειστικά για τον αγώνα, το μήκος του οποίου θα φτάνει τα 5,5 km περίπου. Ο εκτιμώμενος χρόνος σε ρυθμό κατακτητριών δοκιμών προσεγγίζει το 1:32.

 

 

Η τοποθεσία του είναι στρατηγικά επιλεγμένη, καθώς ο αγώνας θα διεξαχθεί γύρω από το εκθεσιακό κέντρο IFEMA, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση πέντε λεπτών από το αεροδρόμιο της Μαδρίτης.

Και κάπως έτσι, ο ισπανικός αγώνας θα επιστρέψει στη Μαδρίτη μετά το 1981, οπότε και διεξήχθη τελευταία φορά στην πίστα της Jarama. Θυμίζουμε πως αγώνες του ισπανικού Grand Prix έχει φιλοξενήσει η Jerez, η Valencia και αισίως η Βαρκελώνη.

 

Formula 1 Madrid
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube