Φοιτήτρια Νομικής αναγκάζει τον Όμιλο Stellantis να πληρώσει €8+ εκατ.

Φοιτήτρια Νομικής αναγκάζει τον Όμιλο Stellantis να πληρώσει €8+ εκατ.

Ο Όμιλος Stellantis τηλεφώνησε στη λάθος φοιτήτρια Νομικής και τώρα πρέπει να πληρώσει $8,95 εκατομμύρια για να διευθετήσει τη μήνυση ότι παραβίασε τον Νόμο για την Τηλεφωνική Προστασία Καταναλωτών.

Όμιλος Stellantis

Μία φοιτήτρια Νομικής έλαβε φωνητικό μήνυμα από την FCA US -η οποία ανήκει πλέον στην αυτοκρατορία  του Ομίλου Stellantis- το καλοκαίρι του 2018 σχετικά με μια προσφορά για το Chrysler Pacifica Hybrid. Θεώρησε ότι παραβίαζε τον νόμο για την Τηλεφωνική Προστασία των Καταναλωτών (TCPA), κυνήγησε την υπόθεση και τώρα δικαιώθηκε.

Σε βαθμό που για να αποφύγει τα χειρότερα, ο Όμιλος Stellantis συμφώνησε να έρθει σε εξωδικαστικό διακανονισμό. Θα κληθεί να πληρώσει $60 (€55) σε κάθε έναν που έλαβε τέτοιο μήνυμα και $25 (€23) σε όσους έλαβαν παραπλήσια προωθητική ενέργεια για μοντέλο της RAM. Συνολικά, μαζί με υπόλοιπες χρεώσεις, η αποζημίωση φτάνει τα $8,95 εκατομμύρια, ήτοι €8,22 εκατομμύρια.

Φοιτήτρια Νομικής έκανε εξάσκηση σε όσα μάθαινε στη σχολή και τώρα ο Όμιλος Stellantis θα αποζημιώσει 89.000 άτομα 

Stellantis

Η FCA US υποστηρίζει ότι δεν έκανε τίποτα κακό. Προσέφερε στους αγοραστές του Chrysler Pacifica Hybrid μετρητά $1.000 (€920) σε περίπτωση αγοράς ή μισθώματος του αμερικανικού μοντέλου. Τα χρήματα θα παραδίδονταν στο χέρι από τις εκάστοτε τοπικές αντιπροσωπείες. Αλλά σε μια κοινωνία που κυριαρχεί η δικομανία, μερικές φορές είναι καλύτερο να μην μπλέκεις χειρότερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μήνυση στην πίστα της Laguna Seca για ηχορύπανση και μποτιλιάρισμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη δίκη είχε αρχικά αθωώσει το παρακλάδι της Stellantis. Ασκήθηκε όμως έφεση και κάπου εκεί αποφασίστηκε ότι το καλύτερο είναι να γίνει εξωδικαστικός συμβιβασμός. Οι ενάγοντες «πάτησαν» νομικά στο ότι χρησιμοποιήθηκε φωνητικό ταχυδρομείο «χωρίς κλήση», το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί από τον παραλήπτη.

Stellantis

Ως αποτέλεσμα, τα μέλη της ομαδικής αγωγής υποστηρίζουν ότι δεν συναίνεσαν να λάβουν αυτήν την κλήση κι ότι πρόκειται για παραβίαση του TCPA. Με τη φοιτήτρια να υποστηρίζει ότι ξόδεψε χρόνο ακούγοντας το μήνυμα, αντί να μελετήσει απρόσκοπτα για τις εξετάσεις της σε πανεπιστήμιο στη Φλόριντα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μήνυση αν πουλήσεις το Cybertruck σου χωρίς την άδεια της Tesla

Είτε είχε δίκιο είτε όχι, η FCA US συμφώνησε να προχωρήσει στον διακανονισμό και τώρα καλείται να παράσχει στο δικαστήριο το όνομα κάθε πιθανού τηλεφωνικού αριθμού που έλαβε το μήνυμα. Θα πρέπει να ακολουθήσει ταυτοποίηση κι ο κάτοχος να ειδοποιηθεί μέσω αλληλογραφίας ότι δικαιούται τα χρήματα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube