Μήνυση στη Laguna Seca για ηχορύπανση και μποτιλιάρισμα

Μήνυση στη Laguna Seca για ηχορύπανση και μποτιλιάρισμα

Μία από τις πιο ιστορικές πίστες παγκοσμίως βρίσκεται στο στόχαστρο των κατοίκων.

Laguna Seca

Μια ομάδα ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως «οργανισμός κοινωνικής πρόνοιας» έχουν καταθέσει μήνυση κατά του ιδιοκτήτη της πίστας Laguna Seca, κομητεία του County, και του μη κερδοσκοπικού συμβουλίου εποπτείας της.

Η οργάνωση, επίσημα γνωστή ως «Highway 68 Coalition», ισχυρίζεται ότι η πίστα της Laguna Seca παραβιάζει τους κανονισμούς για τα επίπεδα θορύβου και τον Νόμο Περιβαλλοντικής Ποιότητας της Καλιφόρνιας, ενώ δημιουργεί επίσης υπερβολική κίνηση από τα οχήματα που κατακλύζουν την περιοχή.

Εδώ παρακαλούμε για μια πίστα και στις ΗΠΑ που έχουν τόσες και μάλιστα ιστορικές, κάνουν μήνυση για να τις κλείσουν

Η Laguna Seca λειτουργεί ως κοιτίδα αυτοκινήτου από τα τέλη της δεκαετίας του 1950. Οι περισσότεροι από τους σημερινούς κατοίκους της περιοχής μετακόμισαν αφότου είχε καταστεί η αμερικανική Μέκκα των αγώνων.

Laguna Seca

Παρόλα αυτά, ο Συνασπισμός Highway 68 θέλει να απαγορεύσει τις αγωνιστικές εκδηλώσεις και τις ενοικιάσεις της πίστας. Αλλά οι αξιωματούχοι της κομητείας δεν φαίνονται πολύ ανήσυχοι για την αγωγή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Greenpeace κατέθεσε μήνυση εναντίον της Volkswagen

Όχι μόνο δεν διαφαίνεται να υπάρχει βάσιμη νομική υπόσταση στις κατηγορίες, αλλά πρόκειται για μια εξαιρετικά επικερδή δραστηριότητα για την πολιτεία. Μόνο το 2022, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Laguna Seca δημιούργησαν μια άμεση δαπάνη άνω των $246 εκατομμυρίων.

Laguna Seca

Κάτι που έχει να κάνει με την κατηγορία της ηχορύπανσης είναι πως δεν σχετίζονται όλες οι εκδηλώσεις της Laguna Seca με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για παράδειγμα, το ετήσιο Sea Otter Classic είναι ένα φεστιβάλ ποδηλασίας που πραγματοποιείται εν μέρει στην ίδια την πίστα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τέρμα γκάζι με τον Mika Häkkinen και μια κλασική McLaren F1 στη Laguna Seca [video]

Η Laguna Seca φιλοξενεί επίσης αγώνες τρεξίματος κι άλλες δραστηριότητες που δεν έχουν να κάνουν με αυτοκίνητα και καμμένη βενζίνη ή ελαστικά που ουρλιάζουν. Η πρώτη σημαντική εκδήλωση της χρονιάς, το προαναφερθέν Sea Otter Classic, θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. 

Laguna Seca

Ίσως η γαλήνη κι η ησυχία που θα επικρατούν μέχρι τότε να επιτρέψει στα αντιμαχόμενη μέρη να τα βρουν και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

Προς το παρόν, δεν φαίνεται ότι το καλεντάρι του 2024 θα υποστεί επιπτώσεις εξαιτίας της αγωγής. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις με αγωνία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube