Η Lamborghini κατέρριψε κάθε ρεκόρ κερδοφορίας το 2023

Η Lamborghini κατέρριψε κάθε ρεκόρ κερδοφορίας το 2023

Ονειρικό το 2023 για τη Lamborghini, με πρωτόγνωρα κέρδη σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά στην Ιστορία.

Lamborghini

Το 2023 ήταν η καλύτερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ για τη Lamborghini, η οποία για πρώτη φορά στην Ιστορία πούλησε περισσότερα από 10.000 οχήματα. Αυτό τη βοήθησε να συγκεντρώσει έσοδα €2,66 δισεκατομμυρίων, που είναι τα περισσότερα χρήματα που έχει κερδίσει ποτέ σε ένα χρόνο και 12,1% περισσότερα από το 2022.

«Η Lamborghini συνεχίζει να σπάει, με συνέπεια και σε διάφορους τομείς, το ένα ρεκόρ μετά το άλλο», δήλωσε ο Stephan Winkelmann, ο 59χρονος διευθύνων σύμβουλος.

Παγκόσμια οικονομική κρίση; Πόλεμοι κι ακρίβεια; Εμείς πάντως πάμε πρίμα, λέει η Lamborghini

«Αυτό σημαίνει ότι οι επιλογές και το όραμά μας ήταν σωστά και συνέβαλαν στην οργανική ανάπτυξη της εταιρείας».

Lamborghini

Ο οικονομικός διευθυντής της Lamborghini, Paolo Poma, αναφέρει ότι τα αυξανόμενα έσοδα βοήθησαν το λειτουργικό της περιθώριο να αυξάνεται κάθε χρόνο από το 2017. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται η Lamborghini Countach του Λύκου της Wall Street

Το 2023, κατέγραψε ένα άλλο ρεκόρ κερδών 27,2%, που σήμαινε ότι το λειτουργικό της περιθώριο ήταν €723 εκατομμύρια ευρώ. Σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η εταιρεία ξεπέρασε το όριο των €700 εκατομμυρίων.

Lamborghini

«Το 2023 καταγράψαμε και πάλι πρωτοφανείς οικονομικές κι επιχειρηματικές επιδόσεις που μας κατατάσσουν ως έναν από τους βασικούς παγκόσμιους παίκτες των αυτοκινήτων πολυτελείας», δήλωσε ο Poma. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Sold out μέχρι το 2026 η Lamborghini Revuelto

«Μαζί με μια σταθερή ροή παραγγελιών, αυτό μας επιτρέπει να κοιτάμε το μέλλον αισιόδοξα και να σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα της ανάπτυξής μας μακροπρόθεσμα».

Lamborghini

Περίπου έξι στις 10 Lamborghini που ταξινομήθηκαν την περασμένη χρονιά αφορούσαν την crossover Urus. Πρόσφατα μάλιστα αποκαλύψαμε ότι αποτελεί το αγαπημένο μοντέλων των παικτών του NBA. Λογικότατο, αφού μπορούν να απολαμβάνουν μια Lamborghini στην οποία χωράνε.

Τη φετινή χρονιά, η Sant'Agata σχεδιάζει να αποκαλύψει την επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση της Urus, κάτι που αναμένεται να τονώσει επιπλέον τις πωλήσεις της. Στην πρίζα θα μπαίνει κι η Huracán, με τους Ιταλούς να διοργανώνουν ένα απίστευτο οδικό ταξίδι σε κάποιες από τις πιο γραφικές περιοχές της Ιταλίας για να αποχαιρετήσουν τον επικό V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα της.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube