Γιατί κανείς δεν εκπλήσσεται που η BMW Z4 θα πάει στον Καιάδα;

Γιατί κανείς δεν εκπλήσσεται που η BMW Z4 θα πάει στον Καιάδα;

Οι πωλήσεις των διθέσιων και κάμπριο μειώνονται συνεχώς. Τελευταίο θύμα η BMW Z4.

BMW Z4

Πολλές αλλαγές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια, με τα SUV να ανεβαίνουν συνεχώς, τη στιγμή που κουπέ και κάμπριο δέχονται απανωτά χτυπήματα. Πρόσφατη ενημέρωση αναφέρει ότι η σημερινή BMW Z4 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία του γερμανικού μοντέλου.

Πέρα από την BMW Z4, αντίστοιχα μοντέλα που έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας είναι η Mercedes-Benz AMG GT Roadster, η SLC κι η SLK, καθώς κι η S-Class Cabriolet. Τη στιγμή που οι Γερμανοί αποφάσισαν ότι η C κι η E-Class Cabrio θα συγχωνευτούν στη νέα ξεσκέπαστη CLE.

Αν σας θέλγει η BMW Z4, αυτή είναι η τελευταία γενιά που θα μπορείτε να αγοράσετε

Και ποια είναι η αιτία που το γερμανικό ρόουνστερ θα παραπεμφθεί στις Καλένδες; Μα τι άλλο από τις πωλήσεις που πέφτουν ολοένα και περισσότερο.

BMW Z4

Η BMW πούλησε μόνο 1.881 Z4 στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι. Νούμερο λίγο αυξημένο σε σχέση με το 2022, αλλά σημαντικά μειωμένο από τις 2.941 μονάδες του 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ακυρώθηκε η BMW Touring Coupé, η κλειστή έκδοση της Ζ4

Και βέβαια, πολύ μεγάλη πτώση αν σκεφτεί κανείς ότι οι ταξινομήσεις της BMW Z4 κυμαίνονταν γύρω στις 10.000 μονάδες ετησίως πριν από τη Μεγάλη Ύφεση του 2007-2009.

BMW Z4

Αν η Z4 όντως καταργηθεί, εγείρονται ερωτήματα για το μέλλον της Toyota Supra. Ούτε αυτή κάνει σοβαρές πωλήσεις, αφού πέρσι ταξινομήθηκαν μόλις 2.652 μονάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μείωση σχεδόν κατά 50% από το 2022.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια ολοκαίνουρια Toyota GR Supra τράκαρε κατά τη διάρκεια test drive

Επιστρέφοντας στην BMW, φαίνεται ότι η Σειρά 8 Coupé και Convertible μπορούν επίσης να καταργηθούν και να παραμείνει μόνο η έκδοση Gran Coupé. Ενδέχεται όμως να αναβιώσει κι η i8, ως σεντάν πλέον, για να ανταγωνιστεί την Porsche Taycan και την επερχόμενη 4θυρη EV Mercedes-AMG GT.

BMW Z4

H BMW Z4 βρίσκεται μαζί μας από το 2003, με τη γενιά Ε85. Αντικατέστησε την Z3, που μας πρωτοσυστήθηκε όταν ο Pierce Brosnan την οδήγησε ως James Bond στην ταινία Goldeneye.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube