Έρχεται η απόλυτη Toyota Supra με 550 PS

Έρχεται η απόλυτη Toyota Supra με 550 PS

Ιαπωνικά δημοσιεύματα θέλουν την Toyota να ετοιμάζει την Supra GRMN, την απόλυτη έκδοση του εμβληματικού κουπέ με ισχύ που θα φτάνει τα 550 PS.

Toyota Supra

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιαπωνικού Τύπου, η Toyota σκοπεύει να λανσάρει την απόλυτη έκδοση της Supra με την επιγραφή GRMN. Η σκληροπυρηνική έκδοση της Toyota Supra αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2024, πριν το θρυλικό κουπέ πει οριστικά αντίο στους κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2025.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Supra GRMN θα επεκτείνει κι άλλο την ιαπωνογερμανική συμμαχία, από την οποία πρoέκυψε η τελευταία γενιά της Supra και η Ζ4, και θα φιλοξενεί κάτω από το καπό της τον 3.0 lt 6κύλινδρος twin-turbo S58 με ισχύ 550 PS που χρησιμοποιεί η BMW M4 CSL.

Toyota Supra

Όσο για την έκτη γενιά του εμβληματικού μοντέλου, τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα κάνει ντεμπούτο το 2025. Θα είναι ηλεκτρική και πισωκίνητη, ενώ θα βασίζεται σε μια παραλλαγή της πλατφόρμας e-TNGA της Toyota.

Tέλος, θυμίζουμε ότι η θυγατρική Lexus έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη του διαδόχου του LFA ο οποίος θα είναι αμιγώς ηλεκτρικός.

Toyota Supra

Η ιαπωνική φίρμα έχει αναφέρει ότι θα επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε λιγότερο από 2" και όπως έχει διαρρεύσει από τους Ιάπωνες, το αυτοκίνητο θα προσφέρει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 km με μία μόλις φόρτιση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube