Η πρώτη McLaren P1 είναι μια επένδυση με υψηλή απόδοση!

Η πρώτη McLaren P1 είναι μια επένδυση με υψηλή απόδοση!

Η πρώτη McLaren P1 που είχε κατασκευαστεί για να παραδοθεί σε πελάτη έχει ανεβάσει την αγοραστική της αξία και πωλείται για €1,67 εκατ.

Η McLaren P1 αποτελεί τον γενάρχη των μοντέλων Ultimate Series της βρετανικής εταιρείας και στόχος των σχεδιαστών και μηχανικών της ήταν να κατασκευάσουν το καλύτερο αυτοκίνητο για χρήση σε δρόμο και πίστα. To δημιούργημα του Woking βγήκε στην αγορά για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Porsche 918 και η Ferrari LaFerrari.

Είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο το 2012 στην Έκθεση του Παρισιού, με την έκδοση παραγωγής του μοντέλου να κάνει την εμφάνισή του πέντε μήνες αργότερα στην Έκθεση της Γενεύης.

McLaren P1

Η παραγωγή της P1 ολοκληρώθηκε στα 375 αυτοκίνητα, όλα συναρμολογημένα στο χέρι, με την τελευταία να βγαίνει από το εργοστάσιο τον Δεκέμβριο του 2015. Ο συνδυασμός του 3,8lt V8 biturbo κινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 1.000 PS και 1.050 Νm ροπής. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια P1 τώρα μπορούν να αγοράσουν το πρώτο κομμάτι που παραδόθηκε σε αγοραστή. Ωστόσο, θα πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Συγκεκριμένα, η Βρετανική Bell Sport and Classic πουλάει αυτή τη μοναδική P1 σε χρώμα Volcanic Yello έναντι €1,67 εκατ. 

McLaren P1

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα χρόνο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε πουληθεί για περίπου €1,2 εκατ. Χωρίς καμία αμφιβολία έχουμε να κάνουμε με μια πολύ καλή επένδυση. Έχει διανύσει συνολικά 6.115 km και μόλις 215 km τον τελευταίο ένα χρόνο όπου και άλλαξε ιδιοκτήτη. Όπως είναι φυσικό βρίσκεται εξωτερικά και εσωτερικά σε άριστη κατάσταση. 

Είναι σίγουρο ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι αυτή η P1 να βρεθεί σε ένα καινούργιο γκαράζ και ελπίζουμε ο νέος ιδιοκτήτης της πέρα από την επένδυση να εκμεταλλευτεί και την οδηγική απόλαυση που μπορεί να του προσφέρει το βρετανικό hypercar.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube