Το κινεζικό Jiyue 07 θέλει να γίνει το νέο Tesla Model 3

Το κινεζικό Jiyue 07 θέλει να γίνει το νέο Tesla Model 3

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να κατακτήσουν τον πλανήτη. Το σεντάν Jiyue 07, που μόλις παρουσιάστηκε, δηλώνει έτοιμο να τα βάλει με το Tesla Model 3.

Jiyue 07

Άλλη μια αδιάφορη κινεζική προσπάθεια, θα σκεφτούν οι περισσότεροι. Όχι ακριβώς. Πριν δύο μήνες, το JiYue 01 έγινε το πρώτο μοντέλο παγκοσμίως που προσφέρει λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4. Τώρα, το JiYue 07 αποτελεί το δεύτερο μοντέλο της ίδιας πανίσχυρης κοινοπραξίας και βάζει στο μάτι το Tesla Model 3.

Πρόκειται για τη συνεργασία της Geely και της Baidu. Την πρώτη τη γνωρίζουμε καλά: Είναι ο κολοσσός που κατέχει τη Lotus, τη Smart, τη Volvo, την Polestar, την Zeekr και κάμποσες ακόμα φίρμες.

Πανέμορφο, τεχνολογικά πρωτοπόρο και με ισχυρά μοτέρ, το JiYue 07 θέλει να γίνει το νέο σημείο αναφοράς

Τώρα, αναλαμβάνει να κατασκευάζει το JiYue 07, τη στιγμή που η Baidu θα διαχειρίζεται το λογισμικό, τα συστήματα ADAS κι ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα.

Jiyue 07

Φέρει την εσωτερική κωδική ονομασία «Venus» και μόλις παρουσιάστηκε επίσημα στην Κίνα. Αν θεωρείτε ότι όλα τα κινεζικά μοντέλα είναι μεν φουτουριστικά αλλά αδιάφορα, έχετε υπόψη ότι το JiYue 07 έλαβε ήδη τα βραβεία σχεδίασης iF Design Award 2023 και Red Dot 2023.

Το νέο μοντέλο θα αρχίσει να παράγεται στις αρχές του 2024 και θα βγει στην αγορά το επόμενο καλοκαίρι. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely, την ίδια που χρησιμοποιούν τα Volvo EX90 και EX30, καθώς και το Polestar 4.

Jiyue 07

Και βέβαια, όπως και το 01, θα ενσωματώνει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4, ένα νέο ορόσημο για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, το Jiyue 07 θα μιμηθεί το SUV 01.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ JiYue 01, το πρώτο μαζικό EV με αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4

Η γκάμα θα ξεκινά με την έκδοση με έναν κινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς, με ισχύ 272 PS. Αυτή η παραλλαγή θα είναι εξοπλισμένη με μπαταρία LFP 71,4 kWh. Όλα κοινά δηλαδή με το 01, που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία κι ανταγωνίζεται το Tesla Model Y. Θεωρούμε το σεντάν πιο αρμονικό και καλοσχεδιασμένο.

Jiyue 07

Εν τω μεταξύ, η κορυφαία 4κίνητη έκδοση θα έχει δύο ηλεκτρομοτέρ, έναν σε κάθε άξονα. Με 544 PS, θα μπορεί να πιάσει τα 100 km/h από στάση σε λιγότερο από 4" και θα μπορεί να διανύσει άνω των 700 km, χάρη στην μπαταρία NMC των 100 kWh.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube