Το Kia EV9 ψηφίστηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024

Το Kia EV9 ψηφίστηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024

Τα «σήκωσε» όλα ο όμιλος Hyundai στο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024. Αφενός με τη νίκη γενικής του Kia EV9, αφετέρου με το Hyundai Ioniq 5 N που ανακυρήχθηκε World Performance Car.

Kia EV9

Απίστευτος θρίαμβος για τον κορεατικό όμιλο: Το Kia EV9 επικράτησε στον διαγωνισμό για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024, ενώ το Hyundai Ioniq 5 N ανακυρήχθηκε World Performance Car.

Τα βραβεία ανακοινώθηκαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης κι οι πρώτες θέσεις των βάθρων ανήκουν εξ ολοκλήρου σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Με το Kia EV9 να στρογγυλοκάθεται στον θρόνο της γενικής κατάταξης και προφανώς και στην αντίστοιχη λίστα των EV οχημάτων.

Ηλεκτρική κορεατική επιτυχία στο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Kia, Ho Sung Song, δήλωσε: «Αυτός ο θρίαμβος είναι απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσής μας να ξεπεράσουμε τα όρια της τεχνολογίας και της σχεδιαστικής αριστείας. Η συνεχής επιτυχία του Kia EV9 θα μας οδηγήσει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε εξαιρετικά οχήματα που επαναπροσδιορίζουν την οδηγική εμπειρία για πελάτες σε όλο τον κόσμο».

Kia EV9

Μιλώντας για οδηγική εμπειρία, η κριτική επιτροπή έκρινε ότι κανένα άλλο μοντέλο δεν μπορεί να προσφέρει ανώτερες συγκινήσεις από το Ioniq 5 N. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό των 2,2+ τόνων υπερκέρασε την BMW M2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Hyundai Ioniq 5 N ισοφαρίζει την BMW M2 CS στο Ring

Δεν είναι μόνο οι 650 ίπποι που κάνουν τη διαφορά, αλλά και διάφορα συστήματα που υποβοηθούν την πλαγιολίσθηση. Όπως το N Drift Optimizer. Ένα drift mode που εξετάζει συνεχώς παραμέτρους όπως η γωνία του τιμονιού και μοιράζει την κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες. Αλλά κι η ενσωματωμένη λειτουργία Torque Kick Drift που επιτρέπει στον οδηγό να προσομοιώνει τη λειτουργία του συμπλέκτη των πισωκίνητων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης για σενάρια που απαιτούν άμεση έναρξη του drift.

Kia EV9

Εμμένοντας στα EV, το Volvo EX30 ονομάστηκε World Urban Car αφού τερμάτισε μπροστά από τα BYD Dolphin και Lexus LBX.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Lexus LBX φοράει το 300άρι μοτέρ του GR Yaris

Η BMW i5 / Σειρά 5 κέρδισε τις Mercedes E-Class κι EQE SUV κι ονομάστηκε World Luxury Car. Προσφέρεται σε εκδόσεις με θερμικό κινητήρα, αλλά κι αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, που ονομάζεται i5.

Kia EV9

Τέλος, το Toyota Prius κέρδισε το Παγκόσμιο Σχέδιο Αυτοκινήτου της Χρονιάς νικώντας το Ford Bronco και τη Ferrari Purosangue. Αυτό αποτελεί απόδειξη της τολμηρής εμφάνισης νέου μοντέλου, η οποία είναι πολύ πιο σπορ και κομψή από τις προηγούμενες γενιές.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube