Το Lexus LBX φοράει το 300άρι μοτέρ του GR Yaris [video]

Το Lexus LBX φοράει το 300άρι μοτέρ του GR Yaris [video]

Μπορείτε να σκεφτείτε ιδανικότερο συνδυασμό διαστάσεων, πολυτέλειας και σπορ χαρακτήρα για την ελληνική αγορά;

Η πλήρης ονομασία του είναι Lexus LBX Morizo RR κι ουσιαστικά πρόκειται για το πιο οδηγοκεντρικό B-SUV. Ναι, πάνω κι από το Ford Puma ST, αφού το αγριεμένο ιαπωνικό μοντέλο φοράει τα μηχανικά μέρη του Toyota GR Yaris. 

Καταρχάς, αναφερόμαστε στον 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,6 lt που αποδίδει 300 PS και 400 Nm, ακριβώς όπως και στο αναβαθμισμένο GR Yaris του 2024. 

Και SUV και αγρίμι με 300 PS και τετρακίνηση και πολυτέλεια αφού είναι Lexus. Βγάλτε το στην παραγωγή τώρα!

Όπως και στο 3πορτο χάτσμπακ, το LBX Morizo ​​RR συνδυάζει το εκρηκτικό μοτέρ με το νέο 8τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Direct Shift της Toyota, που στέλνει ροπή και στους τέσσερις τροχούς. Η Lexus δεν έχει αναφέρει εάν το αγρίμι της φοράει τα διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης Torsen εμπρός και πίσω του GR Yaris, αλλά η λογική λέει πως ναι.

Lexus LBX

Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, έπαιξε βασικό ρόλο στη δημιουργία του LBX Morizo ​​RR κι η χαρά του φαίνεται στο βίντεο που επισυνάπτουμε, όταν και βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του απόλυτου LBX. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Σας τα έλεγα για τα ηλεκτρικά», δηλώνει ο Akio Toyoda

Όμως, προς το παρόν παραμένει μόνο ένα πρωτότυπο. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει παράσχει καμία υπόσχεση ότι θα φτάσει στην παραγωγή. Προφανώς θα κρίνει ανάλογα με τις αντιδράσεις του κοινού. Αν και δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιος θα ήταν αρνητικός σε μια τέτοια προοπτική.

Lexus LBX

Εξωτερικά, μια σειρά οπτικών αλλαγών τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του μικρότερου Lexus, χωρίς όμως να γίνονται κραυγαλέες. Η μπροστινή μάσκα είναι πλέον κατάμαυρη, με μία κίτρινη φάσα να σπάει τη μαυρίλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Lexus LBX αγριεύει χάρη στη Modellista

Ξεχωρίζει ακόμα από τις ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, τις κίτρινες δαγκάνες των φρένων, τον διαφορετικό πίσω προφυλακτήρα και τις ίδιες διπλές απολήξεις εξάτμισης με το GR Yaris. 

Lexus LBX

Υπενθυμίζουμε ότι το LBX είναι ουσιαστικά η πολυτελής έκδοση του Toyota Yaris Cross. Εργοστασιακά, προσφέρεται σε μία μόνο έκδοση, με 3κύλινδρο υβριδικό σύνολο 1,5 lt που αποδίδει 136 PS και 185 Nm. 

Η κίνησή του γίνεται μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων e-CVT κι υπάρχει η δυνατότητα επιλογής έκδοσης με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή με τετρακίνηση E-Four. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube