Jetta: H νέα προσιτή φίρμα της Volkswagen

Jetta: H νέα προσιτή φίρμα της Volkswagen

Το όνομα «Jetta» γίνεται μάρκα. Προσιτή, η νέα φίρμα θα απευθύνεται σε μια νεαρή πελατεία που αναζητά το πρώτο, καινούργιο αυτοκίνητό της.

Να θυμίσουμε, αν και όλοι θα το γνωρίζετε, ότι το «Jetta» είναι αρχικά το όνομα μιας κόμπακτ μπερλίνας που εμφανίστηκε το 1979 και έκανε και στη χώρα μας μεγάλη καριέρα, ειδικά στον κλάδο των ταξί. H τελευταία φορά μάλιστα που οδηγήσαμε ένα Jetta ήταν το 2011: Το 1.2 TSI στην Ελλάδα και το 2.0 TDI στο εξωτερικό. 

Το όνομα χρησιμοποιείται και σήμερα σε ανάλογο μοντέλο, αν και αυτό κάνει μεγάλη καριέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μάλιστα, η έβδομη γενιά του ντεμπουτάρισε στη Βόρειο Αμερική, αργά πέρυσι. Jetta όμως υπάρχει επίσης στην Κίνα.

Αλλά με το όνομα «Jetta» θα φιγουράρει επίσης μια νέα κατασκευάστρια του ομίλου Volkswagen. Η επωνυμία αυτή επελέγη για να ορίσει μια νέα φίρμα, που προορίζεται να δραστηριοποιηθεί στη σινική αγορά, μέσω μιας κοινοπραξίας με τον Κινέζο κατασκευαστή και ήδη συνεργάτη τoυ Ομίλου VW, της FAW.

Η νέα φίρμα Jetta θα έρθει να τοποθετηθεί στην Κίνα κάτω από τη Volkswagen. Και παρουσιάστηκε στον Τύπο, ως ένα προσιτό σήμα -χωρίς να ειπωθεί ο επιθετικός προσδιορισμός «low-cost». Η Jetta προσβλέπει σε μια πολύ συγκεκριμένη πελατεία: Νέοι οδηγοί της μεσαίας τάξης που αγοράζουν το πρώτο, καινούργιο τους αυτοκίνητο. Μια αγορά πολύ σημαντική για την Κίνα που, προσώρας, κυριαρχείται από τους τοπικούς κατασκευαστές.

Jetta SUV

Οι πωλήσεις της Jetta θα ξεκινήσουν το τρίτο 3μηνο του 2019. Για να προσελκύσει νέους πελάτες, η νέα φίρμα θα βασίζεται σε ηλεκτρονικές πωλήσεις, θα βρίσκεται σε εμπορικά κέντρα και θα εγκαινιάσει «πλανόδιες» αντιπροσωπείες μέσα σε φορτηγά. Επίσης, θα δημιουργήσει ξεχωριστό δίκτυο εκθετηρίων από τη Volkswagen.

Jetta Sedan

Τρία μοντέλα βρίσκονται ήδη στο μενού της Jetta: Μια μπερλίνα και δύο SUV. Τα δύο μοντέλα που έχουν ήδη αποκαλυφθεί δεν φαίνεται να είναι ολοκαίνουργιες δημιουργίες. Το πρώτο SUV έχει προφίλ που μοιάζει πολύ με το SEAT Ateca, ενώ η μπερλίνα μοιάζει με το SEAT Toledo. Τα αυτοκίνητα της Jetta έχουν νέο λογότυπο που δημιουργήθηκε για την περίσταση, ένα μεγάλο «J», το οποίο μπορεί επίσης να πάρει και τη μορφή φωτεινής «υπογραφής».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube