Ιδού το ηλεκτρικό Jeep Wagoneer S των 600 PS και 650 km [video]

Ιδού το ηλεκτρικό Jeep Wagoneer S των 600 PS και 650 km [video]

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep με προορισμό τις ΗΠΑ είναι ένα το πανίσχυρο 4κίνητο Wagoneer και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2024.

Jeep Wagoneer S

Η Jeep αποτάσσεται το ρυπογόνο παρελθόν της κι έχει σκοπό να εξηλεκτρίσει πλήρως την γκάμα της. Οι πετρελαιοκινητήρες έχουν δώσει τη θέση τους σε υβριδικά σύνολα, ενώ το Avenger ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας, αλλά δεν πήγε στις ΗΠΑ. Τώρα, το νέο Jeep Wagoneer S θα αποτελέσει το πρώτο EV των Αμερικανών που θα κυκλοφορήσει σε παγκόσμια κλίμακα. 

Αν και θα είναι σταδιακά διαθέσιμο σε όλες τις αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής, οι πελάτες της Βόρειας Αμερικής θα είναι οι πρώτοι που θα αποκτήσουν το θηριώδες ηλεκτρικό.

Τι άλλο να ζητήσεις από ένα SUV; Το Jeep Wagoneer S υπόσχεται καταιγιστικές επιδόσεις, κίνηση εκτός δρόμου, ποιότητα, πολυτέλεια και σχεδόν 650 km αυτονομίας

Θα προσφέρεται αποκλειστικά ως ηλεκτρικό, χωρίς να υπάρχει επιλογή θερμικού κινητήρα, όπως συμβαίνει με το Avenger. Με τεράστιο αμάξωμα, τετρακίνηση για να βγει εκτός δρόμου, 600 PS και 0-100 km/h κάτω από 4", το Jeep Wagoneer S τικάρει όλα τα κουτάκια του μέσου Αμερικανού.

Jeep Wagoneer S

Δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση για το μέγεθος της μπαταρίας, την τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων ή την τιμολογιακή τοποθέτηση του νέου μοντέλου. Δεν γνωρίζουμε καν αν θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Stellantis, τη STLA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ηλεκτρικό και με range-extender το νέο Jeep Wrangler

Θεωρούμε ότι καθώς πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης των πωλήσεων το φθινόπωρο του 2024, η Jeep θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Jeep Wagoneer S

Η Jeep λέει ότι η σχεδίαση του Wagoneer S «αποσκοπεί στη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση», κάτι απόλυτα αναμενόμενο σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Η χαρακτηριστική μάσκα με τις επτά γρίλιες της εταιρείας είναι φωτισμένη με LED, ενώ στο πίσω μέρος υφίσταται μια μπάρα LED πλήρους πλάτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα έκδοση e-Hybrid για το Jeep Avenger

«Θα προσφέρουμε στους πελάτες μας με ένα premium, υψηλής απόδοσης SUV που είναι φορτωμένο με τεχνολογία κι υψηλή ποιότητα κατασκευής. Που προσφέρει ικανότητα κίνησης 4×4, υψηλές επιδόσεις κι αυτονομία 400 μιλίων (644 km)», δήλωσε ο Ralph Gilles, επικεφαλής σχεδιασμού της Stellantis.

Jeep Wagoneer S

Σε αντίθεση με τα πολυτελή Wagoneer και Grand Wagoneer που διατίθενται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, το νέο μοντέλο θα είναι 5θέσιο κι όχι 7θέσιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube