Το VW ID.7 έκανε το Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 35 λεπτά [video]

Το VW ID.7 έκανε το Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 35 λεπτά [video]

Η Kosmocar, σε συνεργασία με την Driving Academy, κάλυψε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 35 λεπτά, με μία δεκάλεπτη στάση για φόρτιση!

VW ID.7

Το ηλεκτρικό VW ID.7 Pro, με την μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 77 kWh, με τρεις επιβαίνοντες και με τις απαραίτητες αποσκευές, ξεκίνησε το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη πλήρως φορτισμένο, με βροχερό καιρό και θερμοκρασία περιβάλλοντος 4 °C.

Το Route Planner του ID.7 με το λειτουργικό σύστημα 4.0 της VW, προσέφερε απεικόνιση των φορτιστών όλων των παρόχων στην Ελλάδα, αλλά και τη διαθεσιμότητά τους σε πραγματικό χρόνο. Επιλέγοντας τον προορισμό στο σύστημα πλοήγησης, το αυτοκίνητο υπολογίζει την κατανάλωση, την υπολειπόμενη μπαταρία όταν θα έχει φτάσει εκεί και προτείνει τις κατάλληλες στάσεις φόρτισης, ώστε όλα να λάβουν χώρα βάσει των αρχικών προδιαγραφών που θέτει ο οδηγός.

Το VW ID.7 έκανε τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες και 35 λεπτά, με μία 10λεπτη στάση για φόρτιση

VW ID.7

Το ΙD.7 υπολογίζει συνεχώς τους χρόνους οδήγησης και πιθανών στάσεων για φόρτιση, κάνοντας το ταξίδι εύκολο για κάθε οδηγό, ακόμη και αυτών με ελάχιστη εμπειρία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η μέγιστη ταχύτητα ήταν τα 130 km/h, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού επιλέχθηκε η χρήση του Travel Assist, του συστήματος που συμβάλει σε ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι αφού κρατά το αυτοκίνητο σταθερά στη μέση της λωρίδας ή βοηθά στην αλλαγή σε άλλη και διατηρεί την απόσταση από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

Τα πρώτα 100 km της διαδρομής ήταν δύσκολα με πυκνή βροχή και αρκετό κρύο. To σύστημα κλιματισμού στην καμπίνα του γερμανικού μοντέλου ήταν ρυθμισμένη στους 23 °C, ενώ χρησιμοποιήθηκε η θέρμανση καθισμάτων και η λειτουργία massage.

Με μία μόνο στάση στον σταθμό φόρτισης ισχύος 300 kW στη Λάρισα, με υπόλοιπο μπαταρίας 13% και αυτονομία 52 km το ID.7 φορτίστηκε για μόλις 10 λεπτά και η μπαταρία έφτασε στο 51%, ενέργεια που επαρκούσε για την υπόλοιπη διαδρομή μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Το δε κόστος της φόρτισης ήταν €16,06.

Κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης διαδρομής, το οδόστρωμα ήταν στεγνό και η θερμοκρασία περιβάλλοντος στους 10 °C, ενώ με την άφιξη στη Θεσσαλονίκη το υπόλοιπο της μπαταρίας ήταν στο 18%.

VW ID.7

Η συνολική κατανάλωση για το ταξίδι των 458 km. (Νέα Ερυθραία – διόδια Μαλγάρων) ήταν 19,6 kWh/100 km, και ο συνολικός χρόνος ταξιδιού από τα διόδια Αφιδνών έως τα διόδια Μαλγάρων, περιλαμβανομένης και της στάσης φόρτισης, ήταν 4 ώρες και 35 λεπτά.

To κόστος της ενέργειας για το συγκεκριμένο ταξίδι, φορτίζοντας την μπαταρία του ID.7 Pro από το 0% έως το 100% σε οικιακό ρεύμα, λαμβάνοντας υπόψιν τις απώλειες φόρτισης και με μέση τιμή κιλοβατώρας στα €0,2, ανήλθε σε €17,29 για την αρχική φόρτιση. Προσθέτοντας σε αυτό το νούμερο και το κόστος φόρτισης στην διαδρομή, σε φορτιστή ισχύος 300 kW (0,52€/kWh) που ήταν €16,06, τότε το συνολικό κόστος ενέργειας για το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη ήταν €33,35.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube