Νέο Volkswagen ID.7 Tourer, ευρύχωρο και ταξιδιάρικο EV

Νέο Volkswagen ID.7 Tourer, ευρύχωρο και ταξιδιάρικο EV

Με 286 PS και 685 km ονομαστικής αυτονομίας, το Wolfsburg θεωρεί ότι το Volkswagen ID.7 Tourer είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο Ευρωπαίος αγοραστής.

Το Volkswagen ID.7 Tourer μάς αποκαλύπτεται ως η στέισον εκδοχή του κομψού κι αεροδυναμικού ID.7. Με το οποίο η γερμανική εταιρεία ελπίζει ότι θα διευρύνει την απήχηση της ηλεκτρικής της ναυαρχίδας σε μια κατηγορία που έχει ακόμα έρεισμα στο ευρωπαϊκό κοινό.

Το ID.7 Tourer θα καταφτάσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024 για να αντιμετωπίσει την BMW i5 Touring και το επερχόμενο Audi A6 E-tron Avant.

Οι Ευρωπαίοι αγοράζουν στέισον. Η VW τους προσφέρει το Volkswagen ID.7 Tourer ως μια ηλεκτρική εναλλακτική με αυτονομία 685 km 

Με μήκος 4.961 mm, πλάτος 1.862 κι ύψος 1.536, οι διαστάσεις είναι πανομοιότυπες με το αδελφό σεντάν. Αλλά ταυτόχρονα το ID.7 Tourer είναι πιο κοντό, φαρδύτερο και ψηλότερο από το Volkswagen Passat επόμενης γενιάς , στο οποίο το Tourer θα αποτελέσει την έμμεση ηλεκτρική εναλλακτική.

ID.7 Tourer

Διαθέτει πορτμπαγκάζ 545 lt, οριακά μικρότερο από τα 570 lt της BMW. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, ο χώρος φόρτωσης θα φτάσει τα 1.714 lt, με μέγιστο μήκος φόρτωσης τα 1.948 mm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volkswagen ID.7, φτιάχτηκε για την Κίνα αλλά δεν αρέσει στους Κινέζους!

Οπτικά, το Volkswagen ID.7 Tourer ID.7 έχει αναμενόμενα ελάχιστα χειρότερο συντελεστή οπισθέλκουσας από το ομόσταυλο σεντάν. 0,24 αντί για 0,23, ασήμαντη επιβάρυνση για τους επιπλέον χώρους.

ID.7 Tourer

Το Volkswagen ID.7 Tourer θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: Το Tourer Pro θα φτάσει με μπαταρία 77 kWh και θα ακολουθήσει η έκδοση Pro S με 86 kWh.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δεν θα θες να σηκωθείς από τα καθίσματα του VW ID.7

Στην καρδιά του ID.7 Tourer βρίσκεται ο ίδιος ηλεκτροκινητήρας τοποθετημένος στο πίσω μέρος που θα βρείτε στο σεντάν. Αποδίδει 286 PS και 545 Nm. 

ID.7 Tourer

Με τη μεγαλύτερη μπαταρία, η Volkswagen εκτιμά ότι το ηλεκτρικό στέισον θα καλύψει 685 km κατά WLTP. Με τη μικρότερη μπαταρία, η μέγιστη ισχύ φόρτισης περιορίζεται στα 175 kW, ενώ το μεγαλύτερο πακέτο μπορεί να σηκώσει έως 200 ​​kW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volkswagen ID.7, τεράστια διαφορά τιμής σε Κίνα και Ευρώπη

Ανεξάρτητα από το ποια θα επιλέξετε, η μπαταρία του Volkswagen ID.7 Tourer θα φορτιστεί από 10 έως 80% σε λιγότερο από 30'.

ID.7 Tourer

Όπως με κάθε άλλο EV εκεί έξω, η αυτονομία θα εξαρτηθεί κι από το μέγεθος των ζαντών, οι οποίες κυμαίνονται από 19 έως 21 ίντσες.

Η παραγωγή θα γίνει στο Emden στη Γερμανία, στο ίδιο εργοστάσιο όπου η VW συναρμολογεί το υπάρχον ID.7, καθώς και το ID.4.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube