Tο Tesla των €25.000 θα φτιάχνεται στο Βερολίνο

Tο Tesla των €25.000 θα φτιάχνεται στο Βερολίνο

Ετοιμάζεται το προσιτό μοντέλο που θα σφίξει ασφυκτικά τον κλοιό στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Tesla των €25.000

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, επισκέφθηκε πρόσφατα το εργοστάσιο της εταιρείας στο Βερολίνο στη Γερμανία και φέρεται να επιβεβαίωσε ότι το επερχόμενο εισαγωγικό Tesla των €25.000 θα παραχθεί εκεί.

Εδώ και μήνες κυκλοφορούν φήμες σχετικά με το πού θα παράγεται το νέο εισαγωγικό μοντέλο της Tesla, συμπεριλαμβανομένων του Μεξικού, της Κίνας και της Ινδίας.

25 χιλιάρικα, 300 ίπποι, 400 χιλιόμετρα, κατασκευή στο Βερολίνο. Τι άλλο να ζητήσεις από το μικρό Tesla;

Η κατασκευή στην Ευρώπη δεν αποκλείει και τις υπόλοιπες τοποθεσίες. Είναι πιθανό η παραγωγή του μελλοντικού εισαγωγικού μοντέλου να γίνεται και σε αυτά τα εργοστάσια, καθώς τα αυτοκίνητα που θα φτιάχνονται στο Gigafactory του Βερολίνου λογικά θα προορίζονται μόνο για την ευρωπαϊκή αγορά.

Το γερμανικό εργοστάσιο της Tesla παράγει επί του παρόντος αποκλειστικά το Model Y για την ευρωπαϊκή αγορά. Τα Model 3 που καταφτάνουν στην Ευρώπη συναρμολογούνται στην Κίνα και στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι σαφές πότε η Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του νέου μοντέλου. 

Επιπλέον, ο Musk επιβεβαίωσε κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία ότι είναι εξαιρετικά ευχαριστημένος από την παραγωγικότητα της μονάδας κι ότι ολόκληρο το εργοστάσιο θα καλυφθεί με έργα τέχνης.

Μια πρόσφατη αναφορά σε κινεζικό μέσο ανέφερε ότι τα μοντέλα επόμενης γενιάς της Tesla θα τεθούν σε παραγωγή στο Μεξικό το πρώτο τρίμηνο του 2025. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγός Tesla Model 3 επιζεί από 100 σφαίρες της Χαμάς

Ποια είναι όμως τα μοντέλα επόμενης γενιάς; Ξέρουμε ότι ετοιμάζεται ένα πιο προσιτό μοντέλο, που εντός της EV γκάμας θα βρίσκεται κάτω από το Model 3, και το οποίο αναμένεται να κατασκευάζεται σε 700.000 αντίτυπα.

Tesla των €25.000

Το νέο Model 2 -ο Musk έχει αποκλείσει αυτή την ονομασία και προκρίνει τα Model C ή Model Q- θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια της Tesla να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά. Ενδέχεται να δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το Cybertruck.

Παλιότερες δηλώσεις του αινιγματικού CEO έκαναν λόγο για το Tesla των €25.000 -δολάρια για την ακρίβεια- που θα προσφέρει 300 PS και 400 km αυτονομίας, νούμερα που θα διαλύσουν τον θερμικό ανταγωνισμό. Ειδικά στην περίπτωση που θα προσφέρει τον υπερπλούσιο εξοπλισμό των μεγαλύτερων μοντέλων. Θυμίζουμε ότι το νέο Model 3 προσφέρει θερμαινόμενα κι αεριζόμενα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα σε τιμή κάτω των €35.000 μετά την επιδότηση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube