Η Tesla έφτασε τα 3.000.000 EV στο εργοστάσιο του Fremont

Η Tesla έφτασε τα 3.000.000 EV στο εργοστάσιο του Fremont

Περίπου η μισή παραγωγή της Tesla μέχρις στιγμής έχει γίνει από το εργοστάσιό της στο Fremont.

Tesla

Η συνολική παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων της Tesla στο εργοστάσιο του Fremont στην Καλιφόρνια έφτασε τα τρία εκατομμύρια μονάδες. Το 2.000.000στό EV κατασκευάστηκε τον Ιούλιο του 2022 και το επόμενο εκατομμύριο ήρθε σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Η αμερικανική εταιρεία μοιράστηκε φωτογραφίες των εργαζομένων της γύρω από το 3.000.000στό της EV, το οποίο ήταν ένα μπλε Tesla Model S. Εκτός από το Model S που παράγεται από το 2012, το εν λόγω εργοστάσιο κατασκευάζει επίσης Model X, Model 3 και Model Y. Σχεδόν όλη την γκάμα δηλαδή, με εξαίρεση το Cybertruck.

Το εργοστάσιο στο Fremont ευθύνεται για τα μισά σχεδόν από τα Tesla που κυκλοφορούν παγκοσμίως

 

 

Η ετήσια παραγωγική του ικανότητα ανέρχεται στα 650.000 αυτοκίνητα, με τα 550.000 εξ αυτών να αφορούν τα Model 3 και Model Υ και τα υπόλοιπα 100.000 να είναι τα πολυτελέστερα κι ακριβότερα Model S και Model X. Το εργοστάσιο του Fremont υποστηρίζεται από τη μονάδα στη Νεβάδα, όπου παράγονται μπαταρίες και διάφορα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων μονάδων μετάδοσης κίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Tesla έχει το χαμηλότερο κόστος συντήρησης σε βάθος 10ετίας

Από τη στιγμή που η Tesla  ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε το 6.000.000στό -προφανώς ηλεκτρικό- της αυτοκίνητο στις αρχές Απριλίου, καταλαβαίνουμε ότι χοντρικά η μισή παραγωγή Tesla παγκοσμίως μέχρις στιγμής έχει προέλθει από το συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Tesla

Αλλά αυτό δεν θα ισχύει στο μέλλον, αφού το gigafactory στη Σανγκάη κατασκευάζει ακόμα περισσότερα και τα τελευταία χρόνια λειτουργούν δύο ακόμα εργοστάσια. Ένα στο Τέξας κι ένα στο Βερολίνο, με το τελευταίο να έχει πέσει πολλάκις θύμα των λεγόμενων «οικοτρομοκρατών».

Στις αρχές Μαρτίου, οι ακτιβιστές άρχισαν να κατασκηνώνουν πάνω σε δέντρα σε παρακείμενο δάσος, ώστε να αποτρέψουν την επέκταση του εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο. Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά, έβαλαν φωτιά έχοντας ως αποτέλεσμα να σταματήσει η παραγωγή του εργοστασίου. Με τον Elon Musk να αποκαλεί τους υπαίτιους ως τους «πιο ανόητους οικοτρομοκράτες στη Γη».

Tesla

Πριν 10 μέρες, οι ακτιβιστές επιχείρησαν να εισβάλλουν στις εγκαταστάσεις της Tesla στο Βερολίνο κι ήρθαν σε σφοδρές συγκρούσεις με την τοπική αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επέκταση των 1.700 στρεμμάτων εγκρίθηκε τελικά από το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube