Εμπρησμός στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

Εμπρησμός στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

Με την παραγωγή να σταματά και τον Elon Musk να αποκαλεί τους υπαίτιους ως τους «πιο ανόητους οικοτρομοκράτες στη Γη».

Tesla

Μια ομάδα που αυτοαποκαλείται «The Volcano Group» έχει αναλάβει την ευθύνη για το περιστατικό στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο, ξεσηκώνοντας τη μήνη του Elon Musk. Συγκεκριμένα, τούς αποκάλεσε τους «πιο ανόητους οικοτρομοκράτες στη Γη».

Οι εργασίες στο μοναδικό ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla διακόπηκαν μετά από πυρκαγιά σε κοντινό ηλεκτρικό πυλώνα που διέκοψε το ρεύμα στις εγκαταστάσεις. 

Τρεχάματα στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο. Δεν της έφταναν οι ακτιβιστές πάνω στα δέντρα, τώρα έχει και τους εμπρησμούς των οικοτρομοκρατών

Η γερμανική αστυνομία λέει ότι ερευνά την πυρκαγιά ως υπόθεση εμπρησμού κι η ομάδα περιβαλλοντικής αντίστασης που αυτοαποκαλούνται «The Volcano Group» βρίσκεται πίσω από το περιστατικό.

Tesla

Σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε με ψευδώνυμο στο Kontrapolis, η ομάδα δήλωσε ότι «σαμποτάρει» την Tesla επειδή η αμερικανική εταιρεία «τρώει γη, πόρους, ανθρώπους, εργασία και φτύνει 6.000 SUV, δολοφονικές μηχανές και φορτηγά τέρατα την εβδομάδα». Το τελευταίο αναφέρεται προφανώς στο Cybertruck.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Tesla Model 2 «Redwood» καταφτάνει στα μέσα του 2025

Στο X, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla αποκάλεσε τους υπαίτιους του περιστατικού «είτε τους πιο ανόητους οικοτρομοκράτες στη Γη είτε είναι μαριονέτες εκείνων που δεν έχουν καλούς περιβαλλοντικούς στόχους». Περιέγραψε μάλιστα τη φωτιά ως «εξαιρετικά ανόητη».

Tesla

Η φωτιά έρχεται λίγες μέρες αφότου περιβαλλοντικοί ακτιβιστές άρχισαν να κατασκηνώνουν πάνω σε δέντρα για να εμποδίσουν την επέκταση του εργοστασίου. Η EV αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να διπλασιάσει την παραγωγή στο εργοστάσιο σε ένα εκατομμύριο οχήματα ετησίως, κάτι που θα απαιτούσε να αποψιλώσει μια σημαντική έκταση του γύρω δάσους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στα δέντρα οι ακτιβιστές για να μπλοκάρουν την Tesla [video]

Εγείροντας ανησυχίες για την ασφάλεια των τοπικών αποθεμάτων πόσιμου νερού. η απόφαση για έγκριση ή άρνηση της επέκτασης θα ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο της Grunheide κι ο δήμαρχος Arne Christiani λέει ότι οι τοπικοί εκπρόσωποι δεν θα αντιταχθούν στην ψήφο των πολιτών. Το 60% των ντόπιων αντιτίθεται στην επέκταση.

 

 

Η Manuela Hoyer, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Gruenheide, δήλωσε στο Der Spiegel ότι παρά τις φήμες ότι βρέθηκε μια σκηνή κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς, δεν πιστεύει ότι οι ακτιβιστές που κατασκήνωσαν στο δάσος θα μπορούσαν να ήταν πίσω από την επίθεση. «Αυτή είναι μια μεγάλη ειρηνική ενέργεια».

Επικρίνει τη φωτιά στον ηλεκτρικό πυλώνα ως αντιπαραγωγική. Υποστήριξε ότι μια τέτοια επίθεση κατά της Tesla εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρείας και μπορεί να ωθήσει την κυβέρνηση να λάβει πιο σκληρή στάση ενάντια σε οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες επικρίνουν την EV αυτοκινητοβιομηχανία.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube