Η Mercedes-Benz ανακοινώνει την κόμπακτ ηλεκτρική EQA

Η Mercedes-Benz ανακοινώνει την κόμπακτ ηλεκτρική EQA

Η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει το πρώτο κόμπακτ ηλεκτρικό μοντέλο νέας γενιάς, την EQA, την επόμενη εβδομάδα. Ένα μοντέλο μεγάλης σημασίας, δεδομένου ότι θα μπορούσε τελικά να αντιπροσωπεύει μεγάλο όγκο πωλήσεων.

Mercedes-Benz EQA interior teaser

Σήμερα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη Mercedes-Benz συμπυκνώνεται στην EQC και στην EQV. Χρειάζεται βέβαια να πούμε ότι η γερμανική φίρμα δεν μπορεί να φτάσει τις προσδοκώμενες εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις με αυτά τα δύο μοντέλα. Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να επανέλθει πιο ισχυρά και κυρίως με πιο μαζική προοπτική. Η EQS βρίσκεται προ των πυλών, αλλά και σε αυτή την περίπτωση, η Mercedes-Benz θα παραμείνει σε σχετικά περιορισμένο όγκο, αν και οφείλουμε να πούμε ότι πρόκειται για μοντέλο υψηλής κερδοφορίας.

Επομένως, το EQA αντιπροσωπεύει την κύρια επίθεση της Στουτγάρδης στην κατηγορία των κόμπακτ ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτι που έχει σχεδιαστεί και το έχουμε επισημάνει ήδη από το 2017. Ένα μοντέλο που στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο και σε άλλους τύπους αμαξώματος, αλλά είναι αυτό το αυτοκίνητο που θα σύρει το χορό από την επόμενη εβδομάδα.

Ο κατασκευαστής παρουσιάζει μια πρώτη εικόνα του εσωτερικού της EQA. Σε αντίθεση με αυτό που μπορεί το όνομα να μας αφήνει να υποθέσουμε, η EQA δεν είναι μια ηλεκτρική ερμηνεία της A-Class, αλλά της GLA.

Η Mercedes μάλιστα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον κώδικα ονοματοδοσίας των θερμικών μοντέλων της. Έτσι ανακοινώνει μια EQA 250 με 190 άλογα, ενώ μια άλλη έκδοση με 271 ίππους και τετρακίνηση έχει προγραμματιστεί για αργότερα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube