To Hyundai Ioniq 5 N στα χέρια του Drift King [video]

To Hyundai Ioniq 5 N στα χέρια του Drift King [video]

Ο Keiichi Tsuchiya ή αλλιώς Drift King δοκίμασε της αντοχές του Hyundai Ioniq 5 N στις πλαγιολισθήσεις.

Hyundai Ioniq 5 N

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιδόσεων της νοτιοκορεάτικης φίρμας είναι γεγονός. Το Hyundai Ioniq 5 N έκανε την εμφάνισή του σε μία έκθεση ντριφτ στην Αυστραλία.

Μιλώντας για ντριφτ, δεν υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος από τον Keiichi Tsuchiya. Αυτήν ακριβώς τη σκέψη φαίνεται πως είχε και η Hyundai, παραδίδοντας το Ioniq 5 N στα χέρια του Ιάπωνα δεξιοτέχνη του drift.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο οδηγός παραθέτει τις εντυπώσεις του για το αυτοκίνητο, για το οποίο παραδέχτηκε πως στην αρχή δεν είχε και ιδιαίτερα μεγάλες προσδοκίες. Τεκμηρίωσε αυτή την άποψη, ισχυριζόμενος πως ήταν επιφυλακτικός απέναντι στο μοντέλο της Hyundai, διότι «δεν υπάρχουν ακόμη πολλά σπορ αυτοκίνητα από την Κορέα στην Ιαπωνία».

Το Hyundai Ioniq 5 N αποδίδει 650 PS και χρειάζεται μόλις 3,4" για να πιάσει τα πρώτα 100 km/h

Hyundai Ioniq 5 N

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κάθε Skyline GT-R πρώτης γενιάς επιβάλλεται να το σκίζεις στην πίστα [video]

Συν τοις άλλοις, τόνισε πως ήταν η πρώτη φορά που ντρίφταρε ηλεκτρικό όχημα, εκφράζοντας ενστάσεις και για το βάρος του αυτοκινήτου. Εντούτοις όμως, το αποτέλεσμα τον εξέπληξε πολύ ευχάριστα.

«Το πιο εκπληκτικό από όλα ήταν η ευελιξία, η οποία είναι αδιανόητη για ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 2.200 kg. Καθώς οδηγούσα, νόμιζα ότι θα ζύγιζε περίπου 1.800 έως 1.900 κιλά, αλλά όταν επέστρεψα στα πιτ, εξεπλάγην όταν έμαθα ότι ζύγιζε πραγματικά 2.200 kg».

Όπως φαίνεται από τα πλάνα, ο Tsuchiya τα πήγε αρκετά καλά με το EV, καταφέρνοντας να προκαλέσει μεγάλες, ελεγχόμενες πλαγιολισθήσεις στην αυστραλιανή πίστα. Η ικανοποίησή του ήταν τόσο μεγάλη, καθώς μόλις έβγαλε το κράνος του δεν μπορούσε να σταματήσει να χαμογελάει.

Hyundai Ioniq 5 N

Οι δηλώσεις του συνεχίστηκαν, με τον «εφευρέτη» του ντριφτ να εκφράζει την ικανοποίησή του για το πόσο διασκεδαστικό ήταν το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Απένειμε μάλιστα και τα εύσημα στη Hyundai λέγοντας πως «ξέρει να κατασκευάζει παιχνιδιάρικα αυτοκίνητα».

Τροφοδοτούμενο από ηλεκτρικούς κινητήρες υψηλής απόδοσης εμπρός και πίσω, το Ioniq 5 N προσφέρει σε όλους τους οδηγούς, (όχι μόνο στον Tsuchiya) 650PS και 770 Nm (για δέκα δευτερόλεπτα μέσω του N Grin Boost). Αυτά τα νούμερα είναι αρκετά για να του προσφέρουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,4” και τελική ταχύτητα που φτάνει τα 260 km/h.

Hyundai Ioniq 5 N

Η Hyundai όμως, φρόντισε να προικίσει τη ναυαρχίδα του τομέα Ν με μια σειρά συστημάτων προσανατολισμένα προς την οδηγική απόλαυση. Το σύστημα N Drift Optimizer κατανέμει τη ροπή εμπρός-πίσω, αλλάζοντας παράλληλα την αίσθηση της ανάρτησης, την αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης και την απόκριση ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Έτσι, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για ατελείωτες πλαγιολισθήσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος το Torque Kick Drift, που μιμείται το λεγόμενο συμπλεκτάρισμα, βοηθά τόσο στο έναυσμα, όσο και τη διατήρηση της πλαγιολίσθησεις.

Τέλος, η Hyundai, εξοπλίζει το Ioniq 5 με τα καλύτερά της φρένα, δημιουργώντας συνολικά ένα αυτοκίνητο αντάξιο της επωνυμίας Ν.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube