Ηyundai RN22e concept: Ηλεκτρικό τέρας με 585 PS [video]

Ηyundai RN22e concept: Ηλεκτρικό τέρας με 585 PS [video]

H Hyundai παρουσίασε το RN22e concept, ένα σπόρτσκαρ με 585 PS που μας προετοιμάζει για το ηλεκτρικό μέλλον της Hyundai N.

H Hyundai γιορτάζει σήμερα την «N Day» και φυσικά δεν θα μπορούσε να επιλέξει καταλληλότερη μέρα για να παρουσιάσει το εντυπωσιακό πρωτότυπο RN22e concept, που θα αποτελέσει κινητό εργαστήριο για τεχνολογίες που θα υιοθετηθούν στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Hyundai N.

Το RN22e concept βασίζεται στο αμάξωμα του Ioniq 6 και στην πλατφόρμα E-GMP. Κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνδυαστικής απόδοσης 585 PS και 740 Nm ροπής τα οποία αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 77,4 kWh.

Όπως είναι φυσικό, το RN22e διαθέτει πιο επιθετική σχεδίαση από το συμβατικό Ioniq 6 με splitter εμπρός, αεροτομή αλλά και έναν μεγάλο διαχύτη στο πίσω μέρος.

Ηyundai RN22e concept

Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με torque vectoring, ενώ ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες. Παράλληλα, για μια πιο δυναμική οδηγική εμπειρία, το RN22e διαθέτει το σύστημα N Sound+ το οποίο γεμίζει τη καμπίνα με ήχο. Όμως, ο Κορεάτης κατασκευαστής, δεν περιορίστηκε στον τεχνητό ήχο, αλλά πρόσθεσε και δονήσεις που προσομοιώνουν τις αλλαγές σχέσεων. 

Μπορεί ο κατασκευαστής να μη σκοπεύει να βάλει το εντυπωσιακό RN22e στην παραγωγή, το πρωτότυπο ωστόσο μας προετοιμάζει για το ηλεκτρικό μέλλον της Hyundai N.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube