Opel logo
node/39468

H Opel εξελίσσει το σήμα της

Η δεύτερη γενιά του Mokka εγκαινιάζει μια νέα έκδοση του λογότυπου της Opel, με έναν πιο λεπτοκαμωμένο κύκλο.

Η δεύτερη γενιά του Mokka αλλάζει τα πάντα, μέχρι και τον λογότυπο της και αυτόν της Opel. Εκτός λοιπόν από το ότι έχει έναν νέο τρόπο γραφής του ονόματος του μοντέλου στο πίσω μέρος, το κόμπακτ SUV εγκαινιάζει μια νέα εκδοχή του λογότυπου της Opel.

Φυσικά, οι σχεδιαστές δεν άγγιξαν το γενικό σχέδιο. Βρίσκουμε λοιπόν τον κεραυνό τοποθετημένο σε κύκλο, όπως συμβαίνει από το 1963. Η εξέλιξη γίνεται με μια γλυκύτητα, με έναν πιο λεπτό κύκλο. Έναν τρόπο συμβολισμού της γερμανικής ακρίβειας και την καλύτερη ανάδειξη του κεραυνού. Το περίγραμμα του κύκλου σχηματίζεται από ένα πιο εμφανές, στακάτο τελείωμα, το οποίο είναι σύννομο με το νέο, πιο γωνιώδες σχέδιο του Mokka.

Opel logo

Η πιο ορατή αλλαγή: Η επιγραφή «Opel» στο πίσω σήμα, η οποία εμφανίστηκε στον κύκλο το 2009, είναι τώρα γραμμένη στο κάτω μέρος, με μικρότερα γράμματα. Ο λογότυπος της Opel είχε ήδη τροποποιηθεί το 2016 με ένα πιο γλυπτό τρόπο. Και τώρα επιστρέφει πιο επίπεδος. Είναι επίσης ένας τρόπος προσέγγισης του δισδιάστατου λογότυπου που έχει δημιουργηθεί για τα μέσα επικοινωνίας.

Ο ανανεωμένος λογότυπος φαίνεται καλύτερα και είναι ταιριαστός με τη νέα μάσκα Vizor που εγκαινιάστηκε από το νέο Mokka. H τοποθέτησή του δε, σε μια μαύρη επιφάνεια χωρίς ανοίγματα που δείχνει σαν παράθυρο, σχηματίζει μια συνέχεια με τα φανάρια του αυτοκινήτου.

node/39524
Opel Corsa-e rally

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Τα αγωνιστικά EV, ύστερα από αγώνες ενιαίου τύπου, θα εμφανιστούν και στα ράλι, όπως το αναγγέλλει σιωπηρά το Opel Corsa-e του είδους.

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Opel Corsa-e: Η έκδοση Rally εξελίσσεται [video]

Για να αναδείξουν όλη την τεχνογνωσία τους στην ηλεκτρική κινητικότητα, οι κατασκευαστές προσέρχονται στον χώρο των αγώνων. Ήδη έχουμε σε εξέλιξη τη Formula E, αλλά και το Jaguar I-Pace Trophy. Και πλέον, οι κατασκευαστές προσβλέπουν και στα ράλι.

Η Opel θα μπορούσε να είναι η πρώτη φίρμα που θα προσέλθει σε αυτήν τη διοργάνωση με το νέο Corsa-e Rally, όπως αφήνει να εννοηθεί -ή να μαντέψουμε- το πρώτο βίντεο που δημοσιεύτηκε από ειδικούς στο zeroundersteer. Το ηλεκτρικό σουπερμίνι, αδελφό μοντέλο του Peugeot e-208, εξελίσσεται στις πίστες δοκιμών των Blitz, επιτρέποντάς μας να εξοικειωθούμε με την ενοχλητική (;) εικόνα ενός EV ράλικαρ. Και λέμε «ενοχλητική», καθώς μόνο ο θόρυβος από τον τροχασμό του αυτοκινήτου θα διαταράσσει την ηρεμία στα βουνά και στα δάση.

Opel Corsa-e rally

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ασφάλτινη εκδοχή του Corsa-e που έχει το στάνταρ σύστημα κίνησης του ηλεκτρικού σουπερμίνι της Opel, (ηλεκτρομοτέρ 136 PS και 260 Nm, μπαταρίες 50 kWh), με ένα διαφορικό Torsen να φροντίζει για τη μετάδοση. Την επαφή του με τον δρόμο θα υποστηρίζουν φυσικά αναβαθμισμένες αναρτήσεις και λάστιχα. Επιπλέον. θα υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις οδήγησης: Competition, Rain και Eco, με την τελευταία για εξοικονόμηση ενέργειας στις απλές διαδρομές.

Opel Corsa-e rally

Το αγωνιστικό Opel Corsa-e θα κάνει το ντεμπούτο του στο ενιαίο ADAC Opel e-Rally Cup σε τιμή που αναμένεται να είναι κάτω από €50.000 για τις ιδιωτικές ομάδες.

node/39371

Η Jeep ετοιμάζει μικρό SUV

Οι φήμες το θέλουν νέο A-SUV της Jeep να λανσάρεται στην αγορά το 2022. 

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η Jeep ετοιμάζει μικρό SUV

Η κατηγορία των SUV είναι η πλέον δημοφιλής στην αγορά. Για το λόγο αυτό, σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν μοντέλα σε αυτήν την κατηγορία ενώ παράλληλα καλύπτουν με μοντέλα και όλες τις κατηγορίες μεγεθών. 

Η Jeep κατέχει διαχρονικά μια ιδιαίτερη θέση στην κατηγορία, καθώς κατασκεύαζε αυτοκίνητα του είδους πολύ πριν εισαχθεί ο όρος SUV στην αγορά. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Nέο, μικρότερο Jeep από το Renegade

Με το Renegade να είναι αυτή τη στιγμή το μικρότερο μοντέλο της εταιρείας, η Jeep θέλει να επεκταθεί ακόμη περισσότερο, με ένα ακόμη μικρότερο SUV, καθώς η συνεργασία της FCA με την PSA της δίνει τη δυνατότητα να πατήσει πάνω σε νέες πλατφόρμες και να «χτίσει» το δικό της μικρό Α-SUV. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στην πάντα! Έρχονται τα A-SUV!

Οι φήμες θέλουν την Jeep να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα πάνω στην οποία πάτησε το νέο Opel Mokka, δίχως να αποκλείεται και αυτή που θα χρησιμοποιήσει το νέο FIAT Panda

Βέβαια, εδώ ανακύπτει ένα σημαντικό θέμα: Θέλει η Jeep να βάλει την υπογραφή της σε ένα αυτοκίνητο (έστω και αν αυτό είναι A-SUV) που να μην έχει δυνατότητες τετρακίνησης; Μπορεί η πλατφόρμα του Mokka να φιλοξενήσει ηλεκτρομοτέρ πίσω, έτσι ώστε να δώσει έστω και με αυτόν τον τρόπο χαρακτήρα τετρακίνητου στο αυτοκίνητο; 

Όλα αυτά κάνουν την πλάστιγγα να γέρνει προς την πλατφόρμα του Panda περισσότερο και λιγότερο προς αυτήν του Mokka. Ωστόσο ουδείς μπορεί να γνωρίζει τις εσωτερικές συζητήσεις και ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί μετά την συγχώνευση των Group PSA και FCA.

Σχεδιαστικά πάντως η Jeep δεν πρόκειται να απεμπολήσει το DNA της, οπώς αυτό κυρίως εκφράζεται από τη χαρακτηριστική μάσκα της εταιρείας. 

Κάποια σχέδια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο βασίζονται πάνω στο Jeep Yuntu που αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι της Shanghai το 2017. Οι πληροφορίες μιλούν για λανσάρισμα του μοντέλου το 2022, ενώ στη γκάμα του θα περιλαμβάνει και μια plug-in Hybrid έκδοση, καθώς το Yuntu παρουσιάστηκε ως τέτοιο.