Το Ford SuperVan 4.2 κατέρριψε ρεκόρ της Mercedes-AMG GT3

Το Ford SuperVan 4.2 κατέρριψε ρεκόρ της Mercedes-AMG GT3

Μόλις μία εβδομάδα κράτησε το ρεκόρ της αγωνιστικής Mercedes-AMG GT3. Το Ford SuperVan 4.2 είχε άλλη γνώμη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος οδηγός αγώνων Jules Gougon κατέρριψε το ρεκόρ γύρου στην πίστα Mount Panorama στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια των 12 Ωρών του Bathurst, ενώ οδηγούσε την αγωνιστική Mercedes-AMG GT3. Ωστόσο, το ρεκόρ του Gougon ήταν βραχύβιο, καθώς μόλις μια εβδομάδα αργότερα το Ford SuperVan 4.2 κατέρριψε το ρεκόρ. 

Ναι, μία κλούβα! Πίσω από το τιμόνι του Ford SuperVan 4.2 βρισκόταν ο πολυνίκης Romain Dumas, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ της ταχύτερης ανάβασης στο Pikes Peak. Ήταν πρώτος γενικής στον διάσημο αγώνα το 2014 και το 2016, ενώ έχει κερδίσει δύο φορές τις 24 Ώρες του Le Mans. 

Δεν θα το συναντήσεις στη Βαρβάκειο αλλά στις πίστες του πλανήτη, να κοντράρει πραγματικές αγωνιστικές κατασκευές στα ίσια

Το Ford SuperVan 4.2 είναι βαν μόνο κατ' όνομα και σχήμα αμαξώματος. Συνδυάζει τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες - έναν στον μπροστινό άξονα και δύο στον πίσω άξονα - που αποδίδουν πάνω από 1.400 ίππους.

Ford Supervan 4.2

Αν σας φαίνεται απίστευτα δυνατό, σκεφτείτε ότι το 4.0 είχε τέσσερα ηλεκτρομοτέρ και μεγαλύτερη μπαταρία, αποδίδοντας 2.000 PS.

Οι μηχανικοί της Ford όμως ισχυρίζονται ότι με τη μικρότερη μπαταρία των 50 kWh, το 4.2 ελάφρωσε κατά 400 kg κι είναι ταχύτερο! Ακόμα κι έτσι πάντως, η ζυγαριά σταματά στους δύο τόνους.

Ford Supervan 4.2

Το βαρύ ηλεκτρικό τέρας με τη μετωπική επιφάνεια περιπτέρου γύρισε την πίστα Mount Panorama σε 1'56325, ταχύτερα από το προηγούμενο ρεκόρ του Gougon στα 1'56605.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford Supervan 4.2, αθόρυβα με ρεκόρ στο Pikes Peak [video]

Και προφανώς, δεν έγραψε μόνο νέο ρεκόρ γύρου γενικής, αλλά έσπασε επίσης το γυρολόγιο ηλεκτρικού οχήματος και το ρεκόρ γύρου επαγγελματικού οχήματος.

Ford Supervan 4.2

«Είναι η πρώτη φορά που έπιασα πάνω από 300 km/h με το Ford SuperVan 4.2 καθώς πιέζαμε για τον ταχύτερο δυνατό γύρο», δήλωσε ο Dumas. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 24 Ώρες της Daytona: Ένας γύρος στην πίστα με τη Mercedes-AMG GT3 [video]

Παρόλο που στην πραγματικότητα δεν είναι πια βαν αλλά μια στοχευμένη αγωνιστική κατασκευή, το SuperVan εξακολουθεί να είναι ένα ψηλό βαρύ όχημα.

Ford Supervan 4.2

Έχει διπλάσιο ύψος από το μέσο αγωνιστικό κατηγορίας GT3 και ζυγίζει όσο ενάμιση τέτοιο, γεγονός που κάνει το ρεκόρ γύρου ακόμα πιο εντυπωσιακό. 

Θυμίζουμε ότι το 2023, το Ford SuperVan 4.2 έκανε νέο ρεκόρ στην κατηγορία Open στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube